Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα – Πρόγραμμα και συμβουλές

94
Σε εφαρμογή το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές γυμνασίου

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 βρίσκονται οι υποψήφιοι, καθώς οι πανελλήνιες εξετάσεις 2016 ξεκινούν σήμερα. Διαβάστε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2016 και δείτε όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Στο δρόμο για τις Πανελλήνιες 2016 θα πρέπει να ακολουθήσετε στρατηγική για την σωστή κατανομή του χρόνου σας, και κάποιους βασικούς κανόνες, που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τους βαθμολογητές, ώστε να μην θεωρήσετε κατόπιν ότι αδικηθήκατε. Κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους. Κατά την ώρα εξέτασης θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Αφού πάρετε στα χέρια σας τα θέματα για τις Πανελλήνιες, διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις. Μην βιαστείτε να ξεκινήσετε το γράψιμο. Δείτε, πρώτα, ποια από αυτά γνωρίζετε καλύτερα, ενώ αφήστε τα πιο δύσκολα για το τέλος. Να θυμάστε ότι οι τελευταίες σελίδες της κόλλας σας χρησιμεύουν ως «πρόχειρο», όπου μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις. Το κυρίαρχο στοιχείο, σαφώς, είναι η ορθότητα και η σαφήνεια των απαντήσεων σας.

Παράλληλα, ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε κατά μέσον όρο σε κάθε θέμα είναι περίπου 45 λεπτά. Ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνει ο υποψήφιος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί άμεσα να λύσει.

Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 -οι πλέον σύνθετες των τελευταίων ετών, από πλευράς οργάνωσης, καθώς θα διεξαχθούν και με το νέο, αλλά και με το παλαιό σύστημα. Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε  έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ. Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016

Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016, οι οποίες διεξάγονται ταυτόχρονα σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, επιλέγονται από την Κ.Ε.Ε.Δείτε εδώ τα πάντα για τις ΒΑΣΕΙΣ 2015

Πανελλαδικές 2016: Βουτιά στις βάσεις των περισσότερων σχολών

Πανελλήνιες 2016: Το πρόγραμμα και το μηχανογραφικό [πίνακες]

Πανελλήνιες 2016: Αλλάζει η κλίμακα βαθμολόγησης σε αγωνίσματα για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους:

– Το δελτίο του εξεταζόμενου
– Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
– Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα.
– Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
– Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.
– Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Το προηγούμενο βράδυ, πρέπει να σταματήσετε το διάβασμα από νωρίς, και να συμπληρώσετε τουλάχιστον οχτώ ώρες ύπνου. Μην προσπαθήσετε την τελευταία στιγμή διαβάσετε καινούργια πράγματα, για να μην ξεχάσετε και αυτά που, ήδη, γνωρίζετε καλά. Οπωσδήποτε, θα πρέπει να αποφύγετε τα εξής συνήθη λάθη, τα οποία πολλές φορές οφείλονται σε υπερβολική σιγουριά: Λάθη εκφραστικά ή διατύπωσης. Λάθη από κατανόηση ή παρεξήγηση του ζητουμένου (σύγχυση εννοιών ή σχέση εννοιών, σύγχυση συνθηκών στην Ιστορία, φιλοσοφικών θεωριών κλπ). Λάθη προσήμων στις ασκήσεις των Μαθηματικών και της Φυσικής. Λάθη στις χημικές αντιδράσεις του μαθήματος της Χημείας.