ΠΑΟΚ: Απειλείται με εξοντωτικές ποινές!

160

Οκτώ μέρες μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Κυπέλλου της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που διακόπηκε λίγο πριν τη λήξη εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον ΠΑΟΚ, ο οποίος βαρύνεται με σοβαρότατες κατηγορίες και απειλείται με εξοντωτικές ποινές.
Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για τα εξής:

1. Ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

2. Ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

3. Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία:
α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ).
β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:  Η Βασίλισσα παρέμεινε στον θρόνο της!

4. Εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι ποινές μπορεί να ισχύσουν και αθροιστικά. Μπορεί δηλαδή ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για δύο παραβάσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας των δικηγόρων, είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκτίσει ποινές μέσα στα πλέι-οφ, ενώ και η αφαίρεση βαθμών μπορεί να γίνει από τη βαθμολογία των πλέι-οφ και όχι από τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σε αναμονή των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει -κατά πάσα πιθανότητα- βαρύτατες ποινές…