Παπαδημητρίου- Δάρρα απόψε στον κήπο του του Μεγάρου Μουσικής

100

Τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα υποδέχεται απόψε (ώρα 20:30) ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Με τη σημερινή συναυλία κλείνει η επιτυχημένη περιοδεία των δύο καλλιτεχνών, που ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Δήλο και συνεχίστηκε σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στη συναυλία, με τίτλο «Καλοκαίρι ακόμα», θα ακουστούν τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους μας μέσα στα χρόνια και σηματοδοτούν την όμορφη εποχή της ελληνικής μουσικής, αλλά και την καινούργια εποχή των δύο καλλιτεχνών.

Μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και του Μίμη Πλέσσα, ηΦωτεινή Δάρρα έχει συνεργαστεί επί σκηνής με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και ερμηνευτές κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου.

Αναγνωρισμένη δημόσια από την Τζένη Βάνου ως η συνεχίστρια της, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ από όλο το φάσμα των σπάνιων φωνητικών δυνατοτήτων της. Ένα πλούσιο και εξαιρετικών φωνητικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων πρόγραμμα με τραγούδια υψηλών προδιαγραφών, που καταλήγει λυτρωτικά σε ένα συμμετοχικό συναυλιακό γλέντι με το κοινό.

Διαβάστε επίσης:  «ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ» του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Αργυροπούλου

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με 15 διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής κινηματογράφου (για 35 ταινίες), αλλά και για την τηλεοπτική (11 σίριαλ) και θεατρική μουσική του (38 παραγωγές), έχει χαρακτηριστεί ως επάξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Έχει εκδώσει 30 δίσκους όλων των ειδών, μεταξύ των οποίων κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους τραγουδιών της τελευταίας 30ετίας.

Έχει μελοποιήσει πολλούς μεγάλους έλληνες και ξένους ποιητές και στιχουργούς δημιουργώντας με τους στίχους τους μεγάλες επιτυχίες. Έχει επίσης συνθέσει πολλά μείζονα έργα συμφωνικής μουσικής που παρουσιάσθηκαν ή ηχογραφήθηκαν με τους μεγαλύτερους μαέστρους και ορχήστρες σε μεγάλες αίθουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαζί τους στη συναυλία οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πλήκτρα), Τεό Λαζάρου (μπάσο-τραγούδι), Γιώργος Καραγιάννης (μπουζούκι), Γιάννης Καραχάλιος (ντραμς).

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 ευρώ.

Πληροφορίες για το κοινό: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα: www.megaron.gr