Παππάς: “Ανάγκη ταχείας συγκρότησης ΕΣΡ, για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών”

106
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Την ανάγκη να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.

Εμφανίζεται δε αισιόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αισιοδοξία που γεννάται από το γεγονός ότι, παρά τις κριτικές που διατυπώθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, υπήρξε «κλίμα ευρείας συναίνεσης επί κρίσιμων άρθρων», που αποτελεί «ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την αλλαγή της Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ, σημειώνει πως σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά «ότι αυτό που κάναμε μπορεί να θωρακίσει θεσμικά το ΕΣΡ, ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί εκ των υστέρων να αμφισβητήσει τον διαγωνισμό, βασιζόμενος στη μη νόμιμη μέχρι σήμερα σύνθεσή του.

Διαβάστε επίσης:  ΚΙΝΑΛ για πλειστηριασμούς: Είναι ώρα η κυβέρνηση να επιβάλει λύσεις στις τράπεζες για την αναστολή

Ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο προσφυγικό, επανέλαβε ότι είναι ένα καθαρά ευρωπαϊκό θέμα, το οποίο όμως οι εταίροι δεν το αντιμετωπίζουν «με το ίδιο αίσθημα ευθύνης».

Σε ερώτηση αν, λόγω της επιβάρυνσης που δέχεται η χώρα, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει χαλάρωση του προγράμματος, τόνισε ότι το θέμα της χαλάρωσης «απασχολεί έτσι κι αλλιώς την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το προσφυγικό».

Για τα κόκκινα δάνεια και τη συζήτηση με τους θεσμούς, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή και τόνισε ότι «οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό να χάνει απλώς ο κόσμος τα σπίτια του», αλλά και «ότι μια κατάρρευση της αγοράς κατοικίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».