Παράνομα πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης!

40
ΕΠΟ, βούλευμα, Γκιρτζίκης,

Συλλογή με διάφορεςΔεν καταλαβαίνουν τίποτα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία! Έφτασαν σε τέτοιο σημείο ώστε να καταστρατηγούν τους κανονισμούς ακόμα και όταν πρόκειται για την εκλογή του προέδρου της Ομοσπονδίας. Διαβάστε τι έγινε…
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, παραιτήθηκε στον Δεκέμβριο του 2014 και οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ για την εκλογή νέου προέδρου έγιναν τον Ιανουάριο του 2015 και ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, τα μέλη της ΕΠΟ έκαναν ακόμα μια εντυπωσιακή «ντρίμπλα», δείχνοντας πόσο καλά γνωρίζουν από …ποδόσφαιρο!

Το καταστατικό της ΕΠΟ, στο αρ. 38 που φέρει τον τίτλο «πρόεδρος», αναφέρει χαρακτηριστικά:

«8. Εάν η θέση του Προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος μέχρι την ημερομηνία της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται και ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου. Αυτή η Γενική Συνέλευση θα εκλέγει ένα νέο Πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας, εκτός εάν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου της θητείας».

Διαβάστε επίσης:  Αλαφούζος: «Συνοδοιπόροι στα χρέη και παίρνουν την ΠΑΕ»

Επομένως, η εκλογή του Γιώργου Γκιρτζίκη είναι παράνομη, διότι βάσει του συγκεκριμένου άρθρου οι εκλογές έπρεπε να γίνουν τον Ιούνιο του 2015, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, και όχι τον Ιανουάριο του 2015.

Βέβαια, όλα αυτά πλέον δεν παραξενεύουν κανέναν. Ελλείψει Αντιπολίτευσης, βάσει του εκλογικού συστήματος των Ομοσπονδιών, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας «παίζουν» χωρίς αντίπαλο, αποφασίζοντας και διατάζοντας αναλόγως συμφερόντων!

Έτσι, ακόμα και σε τόσο σοβαρά θέματα όπως η εκλογή νέου προέδρου, έχουμε φτάσει να γινόμαστε μάρτυρες πλήρους καταστρατήγησης του καταστατικού, το οποίο οι ίδιοι θα έπρεπε πρώτοι να προστατεύουν…