Παρουσίαση παραμυθιού: Οι αποχωρισμοί της μικρής σαρδέλας

116

Κάθε παιδί προσκαλεί τη μαμά και τον μπαμπά του σε μια συζήτηση για την απώλεια, τον αποχωρισμό, τη μετάβαση προς την αυτονομία που αφορά τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά που μεγαλώνουν.

Αυτήν τη συζήτηση σας προσκαλούμε να κάνουμε στην παρουσίαση του παραμυθιού της Όλγας Κωνσταντίνου «Οι αποχωρισμοί της μικρής σαρδέλας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 17:00, στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Αρσάκειου Μεγάρου – Στοά του Βιβλίου, Αθήνα).

Στο παραμύθι πρωταγωνιστεί η Ελευθερία, μία σαρδελίτσα, η οποία δεν ζει σε κοπάδι, αλλά σε ένα σαρδελοκούτι στον βυθό της θάλασσας, με τον μπαμπά και τη μαμά της. Όλα κυλούν ήρεμα, με πολλή αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα, μέχρι που στη μικρή Ελευθερία μπαίνει η ιδέα να ανακαλύψει τι κρύβεται στην απέραντη θάλασσα και να γνωρίσει άλλες σαρδέλες. Αλήθεια, πώς θα αντιδράσουν οι γονείς της, όταν η Ελευθερία τους εκμυστηρευτεί τις ανησυχίες της; Πόσο όμως θα δυσκολευτεί και η ίδια με την επιθυμία της να μεγαλώσει;

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα

Η συγγραφέας του παραμυθιού, Όλγα Κωνσταντίνου, είναι ψυχολόγος και ειδικεύεται στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στα Παιδαγωγικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια έλαβε δεύτερο πτυχίο στην Ψυχολογία (Bsc) στο Λονδίνο. Αμέσως μετά ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (Msc) στην Ψυχολογία της Υγείας. Στην Ελλάδα απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόγραμμα Ψυχολογίας. Εργάζεται  ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2001.

Με το παραμύθι της, θέλει να δώσει απαντήσεις για τη θλίψη, τον πόνο και τον φόβο που προκαλούνται τόσο στους γονείς, όσο και στα παιδιά, κατά τη διάρκεια της μετάβασης των παιδιών στη νεανική ηλικία. Αυτό που τόσο πολύ θέλουν και οι γονείς και τα παιδιά, δηλαδή το να μεγαλώσουν, αυτό ταυτόχρονα συνοδεύεται και από αμφιθυμία που κάποιες φορές εμφανίζεται με τρόπους που δύσκολα μπορούμε να τους αγνοήσουμε.