Παυλόπουλος: Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του χρέους

27
Παυλόπουλος: «Ας μη δοκιμάσει η Τουρκία τις αντοχές της Ευρώπης»

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero», ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρώπης.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι θεωρεί πως «η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας». Και αυτό διότι, «από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο» και από την άλλη «είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι – σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης – το τέλος είναι ήδη ορατό, αλλά «χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών», ώστε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 17 Απριλίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Παυλόπουλος κρίνει «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική» την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για χρηματοδότηση των αφρικανικών χωρών – ζητώντας σε αντάλλαγμα ουσιαστική φύλαξη των συνόρων τους. Μια πρόταση, η οποία «κινείται μέσα στην όλη λογική του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008».

«Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται περισσότερο από την αλληλεγγύη στο προσφυγικό, παρά από το κοινό νόμισμα και τις κοινές οικονομικές πολιτικές», συμπλήρωσε στην στην ιταλική εφημερίδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.