Πειραιάς: Μείωση των μεταναστευτικών ροών …

74

Μείωση παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές προς τον Πειραιά, καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star 1, που θα καταπλεύσει στις 09:40 στο λιμάνι μεταφέρει μόνο 78 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και το πλοίο Διαγόρας από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας μόνο δύο πρόσφυγες από Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση, φιλοξενούνται περίπου 4.500 άνθρωποι. Πολλοί από αυτούς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και δεδομένου ότι τα σύνορα πλέον είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν, έχουν εκφράσει επιθυμία να επιστρέψουν ξανά στις χώρες καταγωγής τους.

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εθελοντές δικηγόροι πιθανόν από το Σάββατο, με τη βοήθεια μεταφραστών θα μπορούν να τους δίνουν πληροφορίες για το πώς μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και τι έγγραφα απαιτούνται. Επίσης θα δίνεται πληροφόρηση για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και θα τους ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εγκλωβισμού τους αν μεταφερθούν εκεί.

Διαβάστε επίσης:  "ΒΟΜΒΑ" από Καμμένο: Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία

Στη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών συμμετέχει από χθες ο στρατός με 5.000 μερίδες φαγητού καθημερινά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει και η εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.