Περιουσία 100 εκατομμυρίων άφησε ο Ντέιβιντ Μπόουι

109

Στη σύζυγό του Ιμάν και τα δυο του παιδιά άφησε την κληρονομιά του ο διάσημος καλλιτέχνης, ζητώντας στην διαθήκη του να αποτεφρωθεί και οι στάχτες του να διασκορπιστούν στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Στο έγγραφο, που κατατέθηκε χθες το απόγευμα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπως γράφει η εφημερίδα New York Daily News, αναφέρεται η επιθυμία του Μπάουι να δοθούν 2 εκατομμύρια δολάρια στην συνεργάτιδα του Κορίν Σουάμπ και ένα εκατομμύριο δολάρια στην φίλη και γκουβερνάντα του πρώτου του παιδιού, Μαριόν Σκίνε.

Εκτός από μερίδιο 25% της περιουσίας του ο Μπάουι άφησε και ένα ακίνητο κοντά στο Γούντστοκ στην 15χρονη κόρη του Αλεξάνδρια, που απέκτησε με την δεύτερη σύζυγό του Ιμάν.  Ο 44χρονος γιος του Ντάνκαν Τζόουνς από το προηγούμενο γάμο του με την Ανγκελα Μπαρνέτ, κληρονόμησε κι αυτός το 25%.

Διαβάστε επίσης:  Γιατί καθυστερούν το μήνα του μέλιτος ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Ο Μπόουι, γράφει το BBC, πούλησε 140 εκατομμύρια δίσκους στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του και εκτιμάται ότι κέρδισε και άλλα 55 εκατομμύρια δολάρια από τα λεγόμενα «ομόλογα Μπόουι», που ήταν στην ουσία η μετατροπή δικαιωμάτων επί των δίσκων του σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το υπόλοιπο 50% της περιουσίας του κληρονομεί η σύζυγός του Ιμάν, μαζί με άλλα ακίνητα, όπως το διαμέρισμα τους στο Μανχάταν.

Στην διαθήκη του, που γράφτηκε το 2004, ο Μπόουι ζητά να αποτεφρωθεί στο Μπαλί, αλλά εάν αυτό δεν είναι «πρακτικό», να διασκορπιστούν εκεί οι στάχτες του «σύμφωνα με τις βουδιστικές τελετές» .

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του, η σορός του τελικώς αποτεφρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου στο Νιου Τζέρσι και λέγεται ότι σύμφωνα με την επιθυμία του, δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της οικογένειας του.