Πλημμύρισε ο Βόλος από 8.000 τουρίστες

177

Τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια έχουν “δέσει” από το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και η πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχει “πλημμυρίσει” με περισσότερους από 8.000 επισκέπτες,αφού τα τρία πλοία μεταφέρουν 5.684 τουρίστες και 2.362 μέλη πλήρωμα.

Τα κρουαζιερόπλοια “Voyager”,”Costa Pacifica” και το “Εuropa 2” κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βόλου μεταξύ 6.30 και 7.30 το πρωί.

Ειδικότερα,το κρουαζιερόπλοιο “Voyager”, με σημαία Μπαχάμες, μεταφέρει 664 επιβαίνοντες και θα αναχωρήσει από το Βόλο στις 5 το απόγευμα.

Μία ώρα αργότερα θα αποπλεύσει το «Εuropa 2» με σημαία Μάλτας που μεταφέρει 826 επιβαίνοντες με προορσμό την Πάτμο.

Το μεγαλύτερο από αυτά το “Costa Pacifica”, με σημαία Ιταλίας, που μεταφέρει 4.164 επιβαίνοντες θα αναχωρήσει στις 7 το βράδυ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης:  Εκπτώσεις: Απογοητευτικός ο απολογισμός - «Ο κόσμος δεν κάνει ενδιάμεσες στάσεις»

Οι τουρίστες που βρίσκονται στο Βόλο επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της πόλης,τα μνημεία του Βόλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που αναχώρησαν με λεωφορεία για το Πήλιο και τα Μετέωρα.

Απογοητευτική,όμως,είναι η κατάσταση στην αγορά καθώς ο εμπορικός κόσμος του Βόλου,δεν κατάφερε να βρει φόρμουλα και κοινο πεδίο δράσης,ώστε η αγορά του Βόλου και κυρίως το εμπορικό κέντρο να λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών,με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Πηγή: ΑΜΠΕ