Ποιοι είναι ο στόχοι της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ

95
Τσίπρας, παιχνίδια, Ευρωζώνη, δύο ταχυτήτων,

“Στόχος της επίσκεψης είναι η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων και η ανάδειξη του ζητήματος της αναδιάρθρωση του χρέους”.

Αυτό δήλωσαν κυβερνητικοί κύκλοι στη Νέα Υόρκη, μετά την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα παραστεί σε εκδηλώσεις και θα λάβει μέρος σε συναντήσεις στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι «δεν ήταν σκοπός της επίσκεψης η συνάντηση με τον Ομπάμα, η οποία μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο κάποιας εκδήλωσης στο περιθώριο των Ηνωμένων Εθνών».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και θα κάνει δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες.

Διαβάστε επίσης:  Γεννηματά για Novartis: Σήμερα ρίχνει αυλαία μια κακοστημένη παράσταση

Στο πρόγραμμα του δεν υπάρχει επίσημη διμερής επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όμως ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με τους οποίους θα συζητήσει και το πρόβλημα της Κύπρου.