Ποιοι θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ

248

Έχοντας ως αρχή τη “γραμμή” του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρχουν σταρ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρούν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου στη κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του προέδρου του κόμματος είναι να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που όλο τον προηγούμενο καιρό παρέμεναν σε δεύτερο πλάνο και στήριζαν με κάθε κόστος την κυβέρνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας καθώς δημιουργούνται εκεί περισσότερο από 6 κενές θέσεις μετά τις διαρροές προς τη Λαϊκή Ενότητα. Όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Κοτζιάς προωθείται σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε στην Α’ Αθήνας αφού αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο σίγουρα θα βρεθεί πίσω από τους Νίκο Βούτση και Νίκο Φίλη.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας, ενώ στην ίδια λίστα θα βρεθεί και ο Π. Σκουρλέτης. Στην εκλογική του περιφέρεια (Α΄ Αθήνας) παραμένει ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται σε αναμονή για το που θα είναι υποψήφιος. Ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαφορετικές θα είναι οι περιφέρειες για τον Αριστείδη Μπαλτά και την Χριστόφορο Βεναρδάκη.

Διαβάστε επίσης:  Άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Πιθανότατα στην Β΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ και ο Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών στη Β΄Αθήνας φαίνεται πως πηγαίνει σε εκλόγιμη θέση, ενώ ο Θ. Δρίτσας θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά.
Εκτός λιστών θα είναι ο Γ. Πανούσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Δύο ακόμη στελέχη ο Νίκος Τόσκας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο Γ. Τσίπρας εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια, άγνωστο όμως αν θα είναι στο Επικρατείας ή σε μεγάλη εκλογική περιφέρεια.