Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης

355
Παντελίδης, υπόθεση, δυστυχήματος,

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Βουλιαγμένης νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν ένας αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης που κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις στη ζωή του και τελικά κατέκτησε τις πίστες δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα. Μόλις αύριο, Παρασκευή, θα έκανε πρεμιέρα με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη…

Γεννήθηκε στην Αθήνα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν έχει σχετικές σπουδές και είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα, ενώ το φαινόμενο Παντελίδης έγινε ευρέως γνωστό μέσα από το youtube.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ τραγούδια όπως τα «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», γνώρισαν τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Ακόμα είχε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία.

Ήταν δεμένος με την οικογένειά του

Ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης ήταν πολύ δεμένος με την οικογένεια του, και όταν έπρεπε να πάρει μια απόφαση καθοριστική για τη ζωή του, οι γονείς του, είχαν λόγο. «Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου ήταν δίπλα μου σε ότι αποφάσεις έχω πάρει στην ζωή μου και ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή που ήταν να φύγω από το Πολεμικό Ναυτικό που δεν επιτρεπόταν να είμαι παράλληλα με το τραγούδι. Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα και είχα την στήριξη των δικών μου», έχει πει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του.

Διαβάστε επίσης:  ΤΖΟΚΕΡ: Τζακ ποτ (Κλήρωση 15-4-2018)

Η μεγάλη απόφαση

Η απόφαση του να αφήσει μια σίγουρη δουλειά μετά από 10 χρόνια πορείας ήταν δύσκολη όμως η επιτυχία που σημείωναν τα τραγούδια του στο YouTube τον έκαναν να αποφασίσει να ακολουθήσει και επαγγελματικά την μεγάλη του αγάπη: «Όταν άρχισα να παρατηρώ ότι αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς ο κόσμος που άκουγε τα κομμάτια μου στο Ίντερνετ, τότε κατάλαβα ότι αυτό μπορώ να το κάνω και επαγγελματικά και έτσι έπρεπε να διαλέξω. Και επέλεξα να αφοσιωθώ και να δώσω το 100% του εαυτού μου στο κομμάτι της σύνθεσης, του στίχου και της ερμηνείας».

Από τους γονείς του ζήτησε στα 11 χρόνια του να του πάρουν μια κιθάρα και από εκείνη την μέρα ξεκίνησε αυτό το ταξίδι…

Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης, είχε αποκαλύψει πως δυο ήταν οι μεγάλες του αγάπες από την παιδική του ηλικία. Το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Το δεύτερο ωστόσο, αναγκάστηκε να το σταματήσει: «Από 7 χρονών λάτρεψα το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Το σταμάτησα όμως, γιατί στα 17 μου, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα μεγάλη καρδιά», είχε πει σε συνέντευξή του.