ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Οι φήμες για εμπλοκή του γιου του στην πολιτική

44

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με τη Real, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο, πιο αναλυτικό, βιβλίο με στοιχείο αυτοβιογραφίας, ενώ συνεχίζονται, κατά περιόδους, οι φήμες για την εμπλοκή στην πολιτική του γιου του Νικόλαου, κάτι που ωστόσο ο ίδιος αποκλείει.

Συζητήσεις για το κατά πόσο ανοίγει πολιτειακό ζήτημα άνοιξε η απάντηση που έδωσε κατά τη συνέντευξη του στον Σκάι στην ερώτηση εάν θεωρεί την παλινόρθωση «ένα τελειωμένο ιστορικό επεισόδιο». «Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αργή» είπε. «Εγώ βλέπω η όλη υπόθεση να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού», συνέχισε. «Αυτοί αποφασίζουν τι θέλουν, αυτοί αποφάσισαν δυο φορές, αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν, πάλι δικό τους δικαίωμα είναι» πρόσθεσε, «δείχνοντας» στην ουσία ένα δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης:  Μοσκοβισί: Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα – Οι οικονομικές πολιτικές της χώρας θα παρακολουθούνται

Πάντως, ο ίδιος επανέλαβε σε δυο-τρία σημεία ότι δεν εγείρει θέμα επιστροφής του ως μονάρχης. «Έχω πει σε όλους ότι δεν θα κουνήσω το δάχτυλο μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω. Θα το κάνουν οι Έλληνες, όχι εγώ. Εάν γίνει μόνο του, τότε θα το δεχθώ. Αλλά ποιος είναι ο μηχανισμός για να γίνει κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει» είπε μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, ο τέως βασιλιάς αποκάλυψε ότι δεν του έχει γίνει πρόταση για να μπει στην πολιτική, ενώ όσον αφορά στον Νικόλαο για τον οποίο γίνονταν δημοσκοπήσεις ακόμα και για τον δήμο της Αθήνας είπε μεν ότι «δεν νομίζω πως αρμόζει, δεν είμαστε πολιτικάντηδες» αλλά παρέπεμψε στον ίδιο να απαντήσει έαν του πρότειναν να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα.