Πούτιν: Καμία προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων με Τουρκία

99
Ρωσία: Εκλογές με τελεσίγραφο στη διεθνή κοινότητα

Συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, με τις ερωτήσεις να επικεντρώνονται στη σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους εχθρική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας και είπε πως αμέσως μετά έτρεψε να ζητήσει κάλυψη στο ΝΑΤΟ. «Αν η κατάρριψη ήταν ατύχημα θα μπορούσαν να ζητήσουν συγνώμη. Η στάση τους είναι εξοργιστική», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αν οι Τούρκοι θέλουν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν ξέρω αν πράττουν ορθά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, κατά την ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου, ενώπιον περίπου 1.400 δημοσιογράφων, προκαλώντας τα γέλια του ακροατηρίου.

«Τους είχαμε προσφέρει την συνεργασία μας. Υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας. Κανείς δεν μας προειδοποίησε για τους Τουρκομάνους. Δεν μας είπαν τίποτα. Τότε δεν είχαμε άμυνα, τώρα έχουμε τους S-400», τόνισε ο Βλ. Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:  Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Μας κάνει κήρυγμα ο άνθρωπος που έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο

«Δεν ξέρω ακόμα αν στο περιστατικό εμπλέκεται και τρίτη δύναμη πάντως αν υπήρχε κάποιος σκοπός για τους Τούρκους δεν επετεύχθη. Θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει επαφή με την τωρινή τουρκική κυβέρνηση. Δεν βλέπω καμία προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές σε υψηλό επίπεδο», κατάληξε.