Προαναγγελία Όχι από Αριστερή Πλατφόρμα

185

Πιο δύσκολη και από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αποδεικνύεται για την κυβέρνηση η διαχείριση του εσωτερικού μετώπου της Αριστερής Πλατφόρμας.

Πριν καλά – καλά προλάβει να ανακοινωθεί η επίτευξη της Συμφωνίας και με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ήδη ένα ηχηρό «όχι» στο νέο μνημόνιο, προαναγγέλλοντας το δρόμο που θα ακολουθήσει στη Βουλή και τελικά τη ρήξη με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας μιλά για νέο μνημόνιο που «θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση, λέγοντας πως «αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

«Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία.

Διαβάστε επίσης:  Πετρόπουλος: Ούτε απαραίτητες ούτε αναγκαίες οι μειώσεις των συντάξεων

Η κυβέρνηση, αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της. Τη ρήξη, επίσης, με το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα.

Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα συνεδριάσει σήμερα  για να καθορίσει τη στάση της στη Βουλή.