Προβλήματα με την ταυτοποίηση και τη μεταφορά μεταναστών από την Κω

253

Μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών λόγω του μικρού αριθμού της αστυνομικής δύναμης που υπάρχει στο νησί, αναφέρει ο δήμαρχος της Κω Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα με τη δύναμη της αστυνομίας που υπάρχει εδώ να γίνεται ταυτοποίηση σύντομα. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι υπάρχουν στο νησί περίπου 5.000 μετανάστες.

»Ή τους βάζουμε στο καράβι και η ταυτοποίηση να γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά ή κάθε μέρα το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα μαζεύονται όλοι έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου θα δημιουργούνται προβλήματα.

»Κάνε κάτι δήμαρχέ, μου αναφέρουν κάθε μέρα οι κάτοικοι του νησιού», αναφέρει ο κ. Κυρίτσης και προσθέτει ότι ο δήμος έχει ασκήσει σε όλα τα επίπεδα πιέσεις αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Διαβάστε επίσης:  Στο νοσοκομείο ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Βασίλης Μποτίνος

Με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέρθηκαν 490 ταυτοποιημένους μετανάστες από τους περίπου 5.000 που υπάρχουν στο νησί.

Το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα για την Κάλυμνο, Λέρο και Μυτιλήνη με επιστροφή στη συνέχεια στον Πειραιά.

Από την Κάλυμνο θα επιβιβαστούν στο πλοίο περίπου 200 πρόσφυγες, ενώ 1.000 μετανάστες περιμένουν από προχθές στο λιμάνι της Λέρου, προκειμένου να επιβιβαστούν πλοίο.
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να παραλάβει και περίπου 800 άτομα από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ