Προετοιμασίες για τη διαπραγμάτευση του χρέους

119
Τσίπρας, Τσακαλώτος, γραφείο,

Τη συγκρότηση Επιτροπής που θα αναλάβει την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Η επιτροπή- υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο – θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς το ΚΥΣΟΙΠ και θα αναλάβει την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για το δημόσιο χρέος, αξιολογώντας τυχόν προτάσεις από ερευνητικά κέντρα, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.

Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό συμβούλιο κάλεσε την Τράπεζα της Ελλάδας,  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να συντάξουν και να υποβάλλουν έκθεση για τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και για την αξιολόγηση της γενικότερης πορείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα.

Διαβάστε επίσης:  Τα καύσιμα ανάβουν φωτιές στα νοικοκυριά

Τέλος, το ΚΥΣΟΙΠ οριστικοποίησε το πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων σχετικά με την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς κατά τις προσεχείς ημέρες.

Το Ταμείο, το οποίο θα συσταθεί στις αρχές του 2016, θα εδρεύει στην Ελλάδα, την διαχείρισή του θα έχουν οι ελληνικές αρχές και θα λειτουργεί σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί ανωνύμων εταιρειών, έχοντας ως μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.