“Πρόβλημα” στη διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας από την Κωνσταντοπούλου

183

Εμπλοκή στην κοινοβουλευτική διαδικασία παρατηρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η πρόεδρος της Βουλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό, γνωστοποίησε την πρόθεση της να συγκαλέσει αύριο μόνο την Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου -αυτή- ως το αρμόδιο όργανο να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι οι συναρμόδιες επιτροπές δεν θα συνεδριάσουν αύριο αλλά την Πέμπτη το πρωί και ως εκ τούτου η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ξεκινήσει το βράδυ όπως έγινε και κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα.

Νωρίτερα σε επιστολή που είχε αποστείλει ο  κ Τσίπρας , προς την κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για την επικύρωση της Συμφωνίας ώστε να εκταμιευθεί η πρώτη δόσης του δανείου.

Διαβάστε επίσης:  Γεννηματά για Novartis: Σήμερα ρίχνει αυλαία μια κακοστημένη παράσταση

Ειδικότερα ανέφερε ο Πρωθυπουργός ότι πρόθεσή του, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές, την Τετάρτη 12 Αυγούστου να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές και η σχετική διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.