Πρόσκληση Τσίπρα για επενδύσεις – Κάλεσμα Κλίντον στους Ελληνοαμερικανούς να στηρίξουν την Ελλάδα

126

«Η Ελλάδα πήρε μετά από μεγάλη μάχη τη δύσκολη απόφαση της παραμονή στην Ευρωζώνη έχοντας για πρώτη φορά μπροστά της ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο και θα υλοποιήσει σε πλαίσιο πολιτικής σταθερότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να υπερβεί την κρίση η χώρα μας είναι να εισέλθει σε πορεία ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπίσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και την διαρροή του επιστημονικού δυναμικού της στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Κλίντον ήταν έντονα υποστηρικτικός για την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τον πρωθυπουργό και έφερε προ των ευθυνών τους  Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, από τους οποίους -όπως είπε- ζήτησε να επενδύσουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι πάντα κάτι συμβαίνει και αυτό δεν πραγματοποιείται.

Διαβάστε επίσης:  Tσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει με σχέδιο, ευθύνη και σταθερά βήματα

Στη συζήτηση που είχε θέμα «Η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ν.Α Ευρώπη», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι  ανάγκη να γίνουν επενδύσεις τώρα και όχι σε μελλοντικό χρόνο. Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς, να υποστηρίξουν την προσπάθεια να ξαναχτιστεί η Ελλάδα. «Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την πρόθεσή μας να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, η Λούκα Κατσέλη, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.