Πρόταση Γ. Πατούλη για καθιέρωση Κάρτας Υγείας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες

131

Την καθιέρωση Κάρτας Υγείας του Ευρωπαίου Πολίτη, η οποία θα προβλέπει ένα βασικό επίπεδο παροχών για τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των χώρων τους, πρότεινε από τη Μαδρίτη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης Sonia Lopez Arribas.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, «θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική πολιτική που θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό θα διεκδικήσουμε την καθιέρωση της Κάρτας Υγείας του Ευρωπαίου πολίτη που θα διασφαλίσει ένα βασικό επίπεδο παροχών για όλους του κατοίκους της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειας να υπάρχουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Η Ενωμένη Ευρώπη οφείλει να διασφαλίσει κοινή πολιτική για την υγεία όλων των πολιτών και αυτό θα διεκδικήσουμε μέσα από την καθιέρωση της Κάρτα Υγείας. Για το λόγο αυτό θα οικοδομήσουμε  συνασπισμούς, με τις χώρες του Νότου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό ρεύμα και από κ

Διαβάστε επίσης:  Δήμος Βριλησσίων: Στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών λόγω μέτρων για Covid-19

Στη συνάντηση των δύο προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Μαδρίτης, συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων των πόλεων της Ευρώπης καθώς και της δημιουργίας ενός κοινού πλαισίου που θα είναι προς όφελος του ιατρικού κόσμου και της Δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο των αυξημένων υγειονομικών και κοινωνικών προβλημάτων των χωρών του Νότου. Στόχος είναι η διασφάλιση των καλύτερων υπηρεσιών υγείας, με το χαμηλότερο κόστος για το σύστημα.