Πρώτη υπουργική βόλτα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα

159

Μια …πρωτιά απέκτησε σήμερα στα Τρίκαλα, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος  Γιάννης Τσιρώνης, όπως ανακοίνωσε ο δήμος της περιοχής, αφού  ήταν  ο πρώτος ανώτατος κρατικός αξιωματούχος που επιβιβάστηκε και απήλαυσε μια μικρής διάρκειας διαδρομή με το παγκόσμιας εμβέλειας Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό.

Ευρισκόμενος στον νομό, ο κ. Τσιρώνης προσκλήθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων  Δημήτρη Παπαστεργίου, να δει από κοντά το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα, που είναι ηλεκτροκίνητο, δηλαδή πληροί και τα κριτήρια αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση – αρμοδιότητα του υπουργείου.

Μαζί με τους συνεργάτες του, ο κ. Τσιρώνης,  συνοδευόμενος από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, έκανε μια διαδρομή 300 μέτρων.

Στη διάρκειά της, επεξηγήθηκαν τα στοιχεία του προγράμματος και ο τρόπος λειτουργίας του οχήματος, οι παρεμβάσεις στην πόλη, οι νέα τεχνολογίες, τα οφέλη, ο ποδηλατόδρομος, οι μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες δράσεις στον Δήμο Τρικκαίων.

Διαβάστε επίσης:  Η εξομολόγηση της μάνας που δεν έγινε

Ακολούθως ο υπουργός επισκέφθηκε το κέντρο λειτουργίας (control room) του Λεωφορείου και στη συνέχεια έγινε μια μικρή ξενάγηση της έκθεσης για την Αυτοκίνηση στην Αρχαία Ελλάδα, που λειτουργεί ακριβώς δίπλα, στον χώρο του Κουρσούμ Τζαμιού.