Πυρά και συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

187

Δύο άτομα που οργάνωσαν επίθεση με χειροβομβίδα και όπλα εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στην είσοδο του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ συνελήφθησαν σήμερα, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκουν σε “τρομοκρατική οργάνωση”, χωρίς να διευκρινίζει ποια και προσθέτει ότι πιστεύεται πως οι δύο άνδρες έχουν εμπλακεί σε ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις 8 Αυγούστου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πυροβολισμοί και έκρηξη βόμβας σημειώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού στην πόλη αυτή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο υπόπτους που έφεραν αυτόματα όπλα.

Διαβάστε επίσης:  ΦΛΟΡΙΝΤΑ: Ένοπλος πυροβολεί σε συγκρότημα κατοικιών

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις κεντρικές λεωφόρους περιμετρικά του οθωμανικού παλατιού, το οποίο δεν απέχει πολύ από τον Πύργο του Γαλατά, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Η νέα αυτή επίθεση σημειώνεται μια και πλέον εβδομάδα μετά την σειρά των επιθέσεων που είχαν στόχο την Κωνσταντινούπολη και πόλεις της νοτιοανατολικής χώρας, στις οποίες σκοτώθηκαν έξι μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου ανέλαβε η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), ενώ η επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Σουλτάν Μπεϊλί, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ήταν ενέργεια ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PΚΚ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ