Πως αποτιμούν το debate ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

218

Η επόμενη ημέρα του ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών βρίσκει τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αντίστοιχα.

Η τηλεμαχία της Δευτέρας είχε περισσότερη ζωντάνια, αλλά κυρίως άμεση αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με σημεία όπου οι τόνοι της πολιτικής κόντρας ανέβηκαν. Είχε επίσης στιγμές με χιούμορ, φαρμακερές ατάκες, αλλά και κριτική για τα σκηνοθετικά λάθη που σημειώθηκαν. Ωστόσο, ξεκάθαρο νικητή δεν είχε, αν και Κουμουνδούρου και Συγγρού έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα και τον δικό τους κερδισμένο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κέρδη του ντιμπέιτ θα φανούν στην κάλπη

Στον απόηχο του ντιμπέιτ, από την Κουμουνδούρου εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους και εκτιμούν ότι «την Κυριακή θα ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα που έγινε τον Ιανουάριο». Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ -όπως ήταν αναμενόμενο- στέκονται σε πρώτη φάση στα προτερήματα του Αλέξη Τσίπρα. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε με νόημα ότι «ήταν ειλικρινής, τεκμηριωμένος και γρήγορος», τονίζοντας ακόμη πως είναι στα «συν» ότι δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση από όσες του έγιναν.

Μάλιστα, η ίδια πηγή συμπεριέλαβε στα θετικά το «δυνατό μπάσιμο που έκανε στην αρχή για τις συνεργασίες» ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το μπαράζ των τριών παρεμβάσεων (που ακολούθησαν αμέσως μετά) και συγκεκριμένα για θέματα που άπτονται μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως η διαπλοκή, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη στον τόπο.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Τον Αύγουστο τα μνημόνια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν

Την ίδια ώρα, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού άσκησε σκληρή κριτική και… απασφαλίζοντας είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης «εμφανίστηκε ως ο εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού». Μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους, προχώρησε στην εκτίμηση ότι από τις τοποθετήσεις του αρχηγού της ΝΔ «θα παλινορθωθεί ο παλαιοκομματισμός και θα υπάρξει αποσταθεροποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας», ενώ συμπλήρωσε πως «η ΝΔ, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε να προτείνει τίποτα και ο κ. Μεϊμαράκης κατεβαίνει με πρόγραμμα Αντώνη Σαμαρά».

ΝΔ: Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφεραν τα εξής: «Επιβεβαίωσε την υπεροχή του έναντι του Αλέξη Τσίπρα και αυτό που ήταν το κεντρικό ζητούμενο, την πρωθυπουργικότητά του. Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της ΝΔ αλλά και των αναποφάσιστων. Σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. Ένας νέος, σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας».