Πως βοηθάμε τα παιδιά να διαχειριστούν τις απώλειες της ζωής

156

Το θέμα «Πως βοηθάμε τα παιδιά να διαχειριστούν τις απώλειες της ζωής», θα βρεθεί στο επίκεντρο ομιλίας και συζήτησης που θα ακολουθήσει, με ελεύθερη είσοδο,  την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, από τις 18.30 έως τις 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ. Κύπρου 68 Αργυρούπολη). Διοργανωτές είναι  η Κοινωνική Υπηρεσία και το Τμήμα Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Για το θέμα θα μιλήσει,   Νάνσυ Ψημενάτου – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ειδικευμένη σε θέματα που αφορούν τη στήριξη του παιδιών και αλλά και των ενηλίκων που πενθούν,  την οποιαδήποτε απώλεια και την επιμόρφωση των ατόμων που βρίσκονται κοντά σε παιδιά και ενήλικες που πενθούν – σε οποιαδήποτε πλαίσιο και αν ανήκουν.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «Όταν ακούμε τη λέξη απώλεια στο νου μας έρχεται συνήθως ο θάνατος, η αλήθεια είναι όμως ότι στη ζωή οι απώλειες είναι πολλές και διαφορετικές.

Διαβάστε επίσης:  ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει τσούχτρα

Μερικά παραδείγματα απωλειών εκτός του θανάτου είναι: Μετακόμιση, αλλαγή σχολείου, διαζύγιο, ασθένεια, εφηβεία. Ελάτε στη συνάντηση για να μάθετε το πως να στηρίζετε τα παιδιά όταν βιώνουν απώλειες. Ελάτε να μοιραστείτε τις δικές σας απορίες αλλά και να μάθετε το ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι στήριξη ενός παιδιού που πενθεί τις σημαντικές απώλειες στη ζωή του.

Τα “Μαθήματα Ζωής” είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία έχουν έναν φιλόδοξο σκοπό. Να αποστιγματίσουν το πένθος και την απώλεια. Να θυμίσουν στον κόσμο πόσο ζωτικής σημασίας είναι το να εκφράζουμε -ενήλικες και παιδιά – το πένθος μας, και πόσο καταστροφικό και επικίνδυνο είναι όταν δεν το κάνουμε. Περισσότερα nansypsimenatos.blogspot.gr

Θα ακολουθήσει συζήτηση