…πως τα φέρνει η άτιμη η ζωή!

220

Τελικά δεν μας τα λένε καλά εκεί στην κυβέρνηση. Άλλωστε ότι πολλά πράγματα θα άλλαζαν από την στιγμή που θα ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το φοβόταν ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας.

Το γεγονός ότι κάθε καρυδιάς καρύδι –δεν το λέμε ντε και καλά υποτιμητικά- παρεισέφρησε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε δεδικασμένο ότι θα υπάρξουν προβλήματα.

Αλλά πέρα από αυτό είναι …και πως …να το πω …όλα αυτά που έλεγαν πολλά στελέχη του από πριν…

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο Τάσος Κουράκης, που ψήφισε το τρίτο το Μνημόνιο στο όνομα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ προ μίας ή δύο ημερών υπέγραψε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας την απόσπαση δεκάδων εκπαιδευτικών σε Μητροπόλεις κι άλλες δομές της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:  Εργασιακά: Ευέλικτες μορφές εργασίας και εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων – Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί

Η απόφαση δεν είναι δα και σπουδαία, αφού κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας στέλνει εκπαιδευτικούς στα διάφορα εκκλησιαστικά σχολεία της χώρας, σε μια από τις πλέον σαφείς εκφάνσεις της στενής σχέσης της Εκκλησίας με το Κράτος.

Ποια είναι η νοστιμιά της είδησης;

Το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης που υπέγραψε την συγκεκριμένη απόφαση, το 2013 με δηλώσεις του πρότεινε την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος και τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, λέγοντας ότι δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία.

Τόμπολα. Ε, ρε πως τα φέρνει η …άτιμη η ζωή!

Δ.Τ.