«Πόθεν έσχες» εξελίσσεται σε αλαλούμ

127
Σε ποιον Καναλάρχη τηλεφωνούσε λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης;

Μια… σύγχυση επικρατεί γύρω από τον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Μόλις την περασμένη Παρασκευή η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε ότι ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν με διαδικασίες fast track και κατά προτεραιότητα τη δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ωστόσο, οι δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος πως ο νόμος έχει αλλάξει και πως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως και 129 ακόμα βουλευτές που μπήκαν στη Βουλή για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο θα πρέπει τώρα να υποβάλλουν νέες δηλώσεις με βάση νέο έντυπο… περιπλέκει τα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή «πόθεν έσχες» προσανατολίζεται να στείλει στους ορκωτούς λογιστές προς έλεγχο την δεύτερη, και όχι την πρώτη, δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη. Και αυτό γιατί, με βάση το νέο νόμο όπως λέγεται, δεν μπορεί να ελεγχθεί μια δήλωση η οποία όταν συντάχθηκε ο νόμος ήταν διαφορετικός, και πλέον η Επιτροπή πρέπει να περιμένει τη νέα δήλωση Φλαμπουράρη και να ελέγξει αυτή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η εντολή που δόθηκε από την αρμοδια επιτροπή της Βουλής, για κατά προτεραιότητα έλγχο, μόλις πριν από τρεις ημέρες παύει να ισχύει και πλέον θα περιμένει το τέλος Νοεμβρίου, χρονική περίοδο κατά την οποία ο υπουργός Επικρατείας όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές θα καταθέσουν τη νέα δήλωση προκειμένου να ελεγχθεί αυτή.

Διαβάστε επίσης:  Η ειρωνική αποστροφή Κουτσούμπα στην περιβόητη δήλωση Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας

Στην περίπτωση αυτή όμως το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το «πόθεν έσχες» του Αλέκου Φλαμπουράρη θα πάρει τέλος αφού το δεδομένο της υπόθεσης είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας στο νέο έντυπο που θα συμπληρώσει θα έχει δηλώσει αυτό που δεν είχε συμπεριλάβει αρχικά.