Π.Καμμένος: “Βασικός άξονας η διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και ασφάλειας”

130

“Παρά τις σημαντικές περικοπές των προϋπολογισμών τους δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε έχει υποβαθμιστεί η μαχητική ισχύς του εθνικού αμυντικού μας συστήματος. Αντίθετα, ακόμα και σήμερα η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που εργάζεται συστηματικά για να εδραιώσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου” δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Τρίπολη κατά την διάρεια της ορκωμοσίας της Ε’ ΕΣΣΟ.

Και πρόσθεσε:

“Με βασικό άξονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και ασφάλειας, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία προωθούμε σημαντικές μεταβολές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό την ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση, τη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων και την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Διαβάστε επίσης:  Σκοπιανό: Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη ή... τέλος

Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί τη συνεισφορά του καθενός, όπως γινόταν και κατά το παρελθόν σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, με νικηφόρο αποτέλεσμα. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, παρά τις δυσκολίες”.