Π.Καμμένος: “Θα παραμείνουμε σταθεροί εγγυητές για το αύριο”

326

O Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, είπε «κρατήσαμε σταθερό το τρένο της χώρας, ευχαριστώντας παράλληλα τους βουλευτές του που παρέμειναν συμπαγείς σε όλη αυτή την περίοδο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η χώρα πρέπει πλέον να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, καθώς «η φωτιά που έφτασε στη θάλασσα, έχει πλέον σβήσει». Παράλληλα, άσκησε κριτική στη μερίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν τη συμφωνία.

«Αν οι ΑΝΕΛ είχαμε πράξει το ίδιο, θα είχαμε την απόλυτη ευθύνη της πτώχευσης της χώρας, αλλά και της πτώσης της κυβέρνησης. » Βλέπω συναδέλφους που καθίσαμε στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο να μιλάνε για άλλες λύσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι άλλες λύσεις δεν υπάρχουν» υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά και πήρε την πολύ σημαντική δέσμευση του «κουρέματος» του χρέους.

Ο υπουργός Άμυνας αναγνώρισε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σκληρά και αντίθετα με την εντολή που είχε λάβει το κόμμα του από τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δόθηκε μάχη για τον προϋπολογισμό των Ένοπλων Δυνάμεων, του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και στο να μην υπαχθούν τα ομόλογά στο αγγλικό δίκαιο.

Διαβάστε επίσης:  Στο Προεδρικό το Σάββατο ο Πρωθυπουργός για το Σκοπιανό

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «χαμένη ψήψο» την ψήφο σε συστημικά κόμματα, λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν ως εγγυητές στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματικό ηγέτη ο οποίος μπορεί σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ , να προχωρήσει στη κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διάταξη του κόμματος είπε ότι «στις λίστες των υποψηφίων εκεί που υπάρχουν εκλεγμένοι βουλευτές, βεβαίως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη πρώτη θέση, εκεί που το αποτέλεσμα μας είναι καλύτερο από το εθνικό αποτέλεσμα, θα παραμείνουν η σειρά εκλογής, όπως το αποφάσισε ο ελληνικός λαός την 25η Ιανουαρίου, ενώ θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές με τη συμφωνία των συντονιστικών Επιτροπών, με νέους ανθρώπους σε αρκετές περιφέρειες της χώρας».

Την ευθύνη της επικοινωνίας για την προεκλογική περίοδο θα αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη «θα παραμείνει και εκείνη εκπρόσωπος, δίνοντας όμως τη μάχη στη Μαγνησία». Ο κ. Καμμένος ζήτησε να ηγηθεί της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ σε αυτήν θα συμμετάσχουν και η ΚΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ.