Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
19.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1981... ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Π. Καμμένος: “H πρώτη μου υπογραφή θα είναι η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου”

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,ανέλαβε τη
δέσμευση ότι θα χορηγηθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου ενώ αναφέρθηκε και σε άμεση τακτοποίηση του θέματος της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του απελθόντα υπουργό Ιωάννη Γιάγκου,ανέφερε συγκεκριμένα για το επίδομα παραμεθορίου ότι θα είναι η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει και να βρεθούν τα χρήματα ακόμη και από περικοπές του γραφείου του.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί ούτε κατά ένας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων –και «εάν θα μειωθεί αυτός θα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως στόχους ο κ. Καμμένος έθεσε την αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την εξοικονόμηση πόρων, την αλλαγή της δομής τους εκεί που χρειάζεται, ώστε να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία τους, -εκθειάζοντας το έργο που άφησε προς την κατεύθυνση αυτή ο πρώην υφυπουργός και νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Επίσης διαβεβαίωσε για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία όπως είπε μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.
Με αφορμή τις 19 υποθέσεις που έχουν διαβιβασθεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε σκιά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από οποιονδήποτε.
Για το μεταναστευτικό επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα περιοριστούν στην παροχή διευκολύνσεων και δεν θα εμπλακούν στη διαχείριση του.
Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στον τόπο τους και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η χώρα θα συνδράμει σχετική πρωτοβουλία της Συμμαχίας.
Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη σκλαβωμένη Κύπρο και στις ελληνικές μειονότητες που υποφέρουν στη Βόρεια Ήπειρο, τη Μικρά Ασία τους Έλληνες του Πόντου.
Δηλώσεις Π. Καμμένου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι η λαϊκή εντολή σοφά επέλεξε τη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε στο υπουργείο 7 μήνες πριν, διεμήνυσε ότι θα επιτελέσει το έργο του ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, ευχήθηκε όταν παραδώσει το υπουργείο μετά από τη διαταγή του ελληνικού λαού η χώρα να είναι τουλάχιστον ίδια και δεσμεύθηκε ότι τη λαϊκή εντολή θα την τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας έθεσε ως στόχους τη μέριμνα για το προσωπικό και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να την αναδείξουμε στη θέση στην οποία ανήκει και προς την κατεύθυνση αυτή η αποστολή του υπουργείου είναι ιδιαίτερα σημαντική, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο απελθών υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, ο οποίος επανήλθε στο χώρο του υπουργείου μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, διαβεβαίωσε για το υψηλό επίπεδο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τον επαγγελματισμό τους τη μαχητική ικανότητα και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος, για την προσήλωση στο καθήκον και για την πίστη τους στις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας.
Ο κ. Γιάγκος εξήρε τις προσπάθειες της στρατιωτικής ηγεσίας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την επίλυση προβλημάτων και κατέληξε λέγοντας ότι «αποτίω φόρο τιμής στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερβάλλοντα εαυτόν εξασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της».
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της διακλαδικότητας, αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ορθολογικής διαχείρισης των πόρων, και μέριμνας του προσωπικού.
Αμέσως μετά ο κ. Γιάγκος έλαβε αναμνηστικά δώρα από τον κ. Καμμένο και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στα Τίρανα ο Δένδιας για τις θαλάσσιες ζώνες

Στα Τίρανα ο Δένδιας για τις θαλάσσιες ζώνες

Στα Τίρανα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει επαφές με το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας...

Αναστολή τελωνειακής σύνδεσης Ε.Ε. – Τουρκίας ζητεί η Ελλάδα

Αναστολή τελωνειακής σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας ζητεί η Ελλάδα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ1. Σε επιστολή του προς τον Επίτροπο...
σαν σήμερα, Κυβέρνηση Παπανδρέου, Καραμανλή, ορκίζεται,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1981... ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε 50 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε 50 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

«Mόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID», χαρακτήρισε τις νέες...
Πέτσας: Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς...

Πέτσας: Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς…

"Είναι βέβαιο ότι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με αφορμή το νέο κύμα πανδημίας.
Αντιδρά η αντιπολίτευση στη ρύθμιση της κυβέρνησης για μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ

Κορονοϊός: Τα νεότερα για τα κρούσματα που βρέθηκαν στη Βουλή

Δύο θετικά κρούσματα για κορονοϊό διαπιστώθηκαν σε εργαζομένους στη Βουλή, που διατηρούν οικογενειακή σχέση, σε κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου, ο ένας...

Τι αλλάζει στη θητεία και στις Στρατιωτικές Σχολές

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για επερχόμενες μεταβολές στη θητεία, αποτελούν μεγάλη επιβεβαίωση , που με...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καμμένος: Τι είπε για τα Ίμια, το πρόβλημα υγείας και την πολιτική

Για όλους και για όλα, από το πρόβλημα υγείας που έφερε τη...

Μόνο ο Παππάς τα …λέει στο αυτί του Καμμένου

Ναι, ο Καμμένος έχει εξαφανιστεί. Έβαλε πλώρη για άλλα …λιμάνια, εκτός πολιτικής....

Καμμένος: Προετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο

Για την προετοιμασία της χώρας για όλα τα ενδεχόμενα μίλησε ο Πάνος Καμμένος σε επιστημονική...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή