Π. Κουρουμπλής: Θα εμβολιαστούν όλα τα παιδιά στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

82
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κουρουμπλή! «Και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία την Ελλάδα»

Θα εμβολιαστούν όλα τα παιδιά σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το κέντρο και σημείωσε ότι αυτό αποτελεί την απάντηση σε όσους στο εξωτερικό λοιδορούν την Ελλάδα με μεγάλη ευκολία.

«Εδώ είναι το κράτος. Αντί να παρουσιάζουμε μόνο την εικόνα της Ειδομένης- που εγώ δεν διστάζω να πω ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη των κλειστών συνόρων- πρέπει να πούμε ότι το κράτος με τις δικές του πρωτοβουλίες, ευθύνες και χρήματα εξασφαλίζει σε χιλιάδες ανθρώπους σήμερα ασφαλές περιβάλλον, τροφή και στέγη» ανέφερε ο υπουργός.

«Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς η Ευρώπη να έχει ανοίξει τα σύνορα και χωρίς ακόμη να μας έχει προσφέρει ουσιαστική οικονομική βοήθεια. Στο κέντρο των Διαβατών γίνεται πολύ καλή δουλειά και πρέπει να την αποδώσουμε στον στρατό, στην αστυνομία, στους κρατικούς μηχανισμούς και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που όταν συνεργάζονται σε ένα πλαίσιο αλληλοσυμπλήρωσης και όχι ανταγωνισμού μπορούν να προσφέρουν πάρα πολύ καλές υπηρεσίες» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:  Άγιοι Πέτρος και Παύλος Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι – Γιορτή σήμερα 29 Ιουνίου

Συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών, Γιώργο Κίρκο και Στρατή Πλωμαρίτη, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον προσωρινά υπεύθυνο του κέντρου, Σάκη Παπαθεμελή, από τον οποίο ενημερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν παρών ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν στις οικογένειές τους άτομα με αναπηρία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ζήτησαν από τον υπουργό να τους δοθεί προτεραιότητα στο θέμα της χορήγησης πολιτικού ασύλου και ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε να μεταφέρει το αίτημα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.