Ρέθυμνο: Φυσιολατρικές διαδρομές σε περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς

341

Σε φυσιολατρικούς περιπάτους, σε περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς, και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως φαράγγια, χωριά που συνδέονται με μονοπάτια που έχουν χαραχθεί, προσκαλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου  το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου της περιοχής.  Οι περίπατοι που θα είναι οργανωμένοι, ασφαλείς   και ολιγόωροι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς οικογένειες και άτομα  όλων των ηλικιών, θα δώσουν την ευκαιρία, γνωριμίας με το μοναδικό φυσικό πλούτο του Ρεθύμνου, της ψυχαγωγίας, και  της  άθλησης.

Ο πρώτος περίπατος, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Φαράγγι των Μύλων.

Οι συµµετέχοντες θα συναντηθούν στις 9 το πρωί, στο πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων και µε τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα θα µεταβούν στο Ξηρό Χωριό.

Από κει θα ξεκινήσουν την πεζοπορία, διάρκειας περίπου 3 ωρών (µε διαλείµµατα για ανάπαυση και χαλάρωση) για να διασχίσουν το περίφηµο Φαράγγι των Μύλων, στο οποίο ο ∆ήµος Ρεθύµνου ολοκλήρωσε προσφάτως σηµαντικές παρεµβάσεις ανάδειξης και ασφαλούς διέλευσης του.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Προσέξτε τα λόγια που πονούν

Αξίζει να σηµειωθεί ότι τόσο ο παλιός όσο και ο νέος Οικισµός των Μύλων έχουν κηρυχθεί διατηρητέα µνηµεία. Ο περίπατος στον Παλιό Οικισµό, είναι µια φυσιολατρική εµπειρία. Ο επισκέπτης απολαµβάνει τις φυσικές πηγές µε τα καθαρά τρεχούµενα νερά, τα αποµεινάρια των παλιών νερόµυλων και αλευρόµυλων, τα σπάνια είδη της κρητικής χλωρίδας που συναντώνται στο φαράγγι, τα παλιά κτίσµατα, άλλα ανακαινισµένα από τους ιδιοκτήτες τους και άλλα να µαρτυρούν το πέρασµα του χρόνου, το καθένα µε τη δική του ιστορία κ.α.

Ο δήμος ενημερώνει ότι κάθε περίπατος θα υποστηρίζεται υγειονοµικά από το Σώµα εθελοντών Σαµαρειτών, ∆ιασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύµνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για πληροφορίες σχετικά µε τη δράση καθώς και για εγγραφές, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 28310 55645 (Τµήµα Αθλητισµού ∆.Ρ.) ή στο facebook www.facebook.com/ sports.rethymno.