Ροδόπη: Αγρότες θα κλείσουν για 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας

101
Φθιώτιδα: Τρακτέρ παρέσυρε και τραυμάτισε οδηγό μηχανής

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης από αύριο Δευτέρα μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

Διαβάστε επίσης:  Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις από 13 Ιουλίου - 31 Αυγούστου

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Ξάνθης θα κρατήσουν κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, επάνω στην Εγνατία Οδό, σήμερα από τις 12 έως και τις 2 μετά το μεσημέρι και από αύριο επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, όπως έκανε γνωστο ο εκπρόσωπος των μπλόκων των αγροτών της Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης.