Σάλος από το Plan B Του Βαρουφάκη

195

 

Σάλο έχει προκαλέσει το εξωφρενικό σχέδιο Βαρουφάκη που αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή για επιστροφή στη δραχμή, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παράλληλο τραπεζικό σύστημα, χάκερς και υποκλοπές.Ειδικότερα, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει το

που φέρεται να ετοίμαζε κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και προέβλεπε τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, καταρχήν μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, αλλά με δυνατότητα να μετατραπεί άμεσα, σε μία νέα δραχμή.
Ο σχεδιασμός απαιτούσε τη δημιουργία μυστικών τραπεζικών λογαριασμών, συνδεδεμένων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων, οι οποίοι με το πάτημα ενός κουμπιού θα ελάμβαναν ένα ειδικό pin, που θα τους επέτρεπε να κάνουν πληρωμές για όσο διάστημα οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές. Όσο για τα ΑΦΜ, θα είχαν υποκλαπεί από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις λεπτομέρειες του σχεδίου, τις αποκάλυψε ο ίδιος ο κύριος Βαρουφάκης σε στελέχη hedge funds, στο πλαίσιο διεθνούς forum που έγινε στις 16 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:  Ποιος κορυφαίος υπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον Μητσοτάκη

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας το δημοσίευμα δηλώνουν παντελή άγνοια γι αυτό το σχέδιο.

Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και των υποστηρικτών της δραχμής εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ανακοινώνοντας ότι θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών, στα όσα ακούγονται περί ευρώ ή δραχμής. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι “Υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια υπέρ της δραχμής με πολλές ανακρίβειες και πολλά λάθη. Ξεχνάμε -τόνισε- ότι την εικοσαετία 1980-2000 η δραχμή έχασε επτά φορές αξία σε σχέση με το δολάριο και μετά βίας οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν»
Αναφορικά με το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο δραχμής απάντησε ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ και τόνισε ότι οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα τον έβρισκε αντίθετο, για να σημειώσει χαρακτηριστικά ότι “Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ.”