Σήμερα στη Βουλή η σύγκρουση κορυφής μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη

17
Βουλή, Τσίπρας-Μητσοτάκης, αντιπαράθεση,

Έτοιμοι για την πιο σκληρή σύγκρουση δηλώνουν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει την απογευματινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της καταπολέμησης .

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να  αναφερθεί στο  σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας, στις  λίστες Λαγκαρντ και Μπόργιανς , στον  εκδότη Σταύρο  Ψυχάρη , στα δάνεια που έπαιρναν τα ΜΜΕ από τις Τράπεζες χωρίς εγγυήσεις ,  στην υπόθεση Ζήμενς και στην εμπλοκή που έχει σε αυτή η οικογένεια Μητσοτάκη ,καθώς επίσης και στις εξελίξεις για το θέμα Βγενόπουλου το οποίο στάθηκε και αφορμή για να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

Το  Μέγαρο Μαξίμου πάντως επενδύει  πολύ σε αυτή  την συζήτηση καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν  ότι πέρα από τις αποκαλύψεις που θα υπάρξουν η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  τα προκαλέσει τριγμούς στα κόμματα και θα φέρει αμηχανία στα κομματικά επιτελεία.

«Ας διαλέξει ο πρωθυπουργός σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε. Θέλει πολιτική αντιπαράθεση ή προσωπικές επιθέσεις;», λένε από τη Συγγρού -«Δεν πάει άλλο, η κοινωνία ελληνική ασφυκτιά», το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την Οικονομία και το Προσφυγικό

Έτοιμος για την πιο σκληρή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει την απογευματινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή στην οποία θα προσέλθει με φακέλους που του έχει ετοιμάσει το επιτελείο του για καθένα από τα πιθανά ζητήματα που θα ανοίξει ο πρωθυπουργός για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της καταπολέμησης .

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Φιάσκο της κυβέρνησης η υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες

«Σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι κατήγορος, όπως θέλει να εμφανίζεται. Θα είναι κατηγορούμενος και θα κληθεί να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες», υποστηρίζουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας τον «προσχηματικό χαρακτήρα» των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης «που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

«Θα απολογηθεί», λένε αναφερόμενοι για τον πρωθυπουργό, «τόσο για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, όσο και για τις σχέσεις που έχει με τη διαπλοκή. Και το ίδιο θα κληθεί να κάνει για την οικονομία, αλλά και το Προσφυγικό, που οι εξελίξεις γίνονται κάθε μέρα και δυσμενέστερες».

«Αν ο κ. Τσίπρας μιλήσει πολιτικά, το ίδιο θα κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ», προσθέτουν. Το κεντρικό μήνυμα που θα εκπέμψει μέσα από την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης είναι, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ότι: «Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά με όλα όσα γίνονται. Και γι΄ αυτό δεν πάει με τη σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τόνους και με κυβέρνηση που είναι για γέλια και για κλάματα».

Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως «εφόσον ο κ. Τσίπρας επιλέξει να ακολουθήσει την τακτική των προσωπικών επιθέσεων, που προαναγγέλλουν τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης και έσπευσε να υιοθετήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, τότε ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανταποδώσει τα ίσα».

«Είμαστε έτοιμοι για όλα και περιμένουμε να διαλέξει ο πρωθυπουργός το γήπεδο που θα γίνει η αντιπαράθεση» συμπληρώνουν. «Θέλει με πολιτικούς όρους; Θα πάμε με πολιτικούς όρους. Προτιμά προσωπικές επιθέσεις; Θα έχουμε προσωπικές επιθέσεις».