Σίλβα: «Θέλουμε μόνο τη νίκη»

107

Αισιόδοξος για τη νίκη του Ολυμπιακού στο «αιώνιο» ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το Σάββατο εμφανίστηκε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα στην κάμερα της Nova.

Ο πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ παρά μόνο η νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Τέλος έκανε λόγο πως δεν θα ασχοληθεί με διαιτησία ούτε με την ασφάλεια καθώς αυτά είναι θέματα των αρμοδίων. Το μόνο που αφορά εκείνον αλλά και τον Ολυμπιακό, είναι το «τρίποντο».

Αναλυτικά:

Για το τι γνώριζε για το ντέρμπι πριν έρθει στον Ολυμπιακό: «Όπως είναι φυσικό, όσο μπορούσα τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής παρακολουθούσα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, είναι οι δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα, γεμάτο πάθος, όπως όλα τα ντέρμπι στην Ευρώπη».

Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και τη γενικότερη εικόνα του φέτος: «Τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζουμε πολύ καλά σαν ομάδα, δέκα αγωνιστικές τον παρακολουθούμε. Τον προπονητή δεν τον γνωρίζουμε, είχε 15 μέρες καιρό να δουλέψει και να προετοιμάσει το παιχνίδι, θα δούμε τις καινούριες ιδέες που θα θέσει στην ομάδα του. Εμείς ασχολούμαστε με το τι θα κάνουμε εμείς, όχι με τον Παναθηναϊκό, με τα δικά μας όπλα, τη δική μας δουλειά, να κάνουμε το παιχνίδι μας όπως σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Καμπιάσο που ήταν μαζί με τον Στραματσόνι στην Ίντερ: «Όχι δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα, δεν έχουμε ασχοληθεί. Ασχολούμαι περισσότερο με τη δουλειά της ομάδας, με το πως θα προετοιμαστούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα. Δε μου φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό γιατί είναι τελείως διαφορετικό να προπονείς την Ίντερ και τον Παναθηναϊκό. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικούς παίκτες. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το διπλό».

Για το ότι είναι οι νεότεροι προπονητές σε ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων: «Πιστεύω πως ο προπονητής είτε είναι μεγάλος, είτε μικρός, παλιός ή καινούριος, μετριέται με το πόσο ανταγωνιστικός είναι, με τα αποτελέσματα και την επιτυχία που έχει. Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά η ποιότητα και το πόσο ανταγωνιστικός είναι».

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 8/7/20

Για το ποιον θεωρεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού: «Όπως γνωριζετε δε θα μιλήσω για έναν παίκτη, αλλά για όλη την ομάδα. Έχει δείξει ξεκάθαρα τον στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο, έχει ποιότητα, είναι ομάδα που μπορεί να κάνει πράγματα. Στο γήπεδό της είναι πιο επικίνδυνη και πιο καλή. Θα τα δώσει όλα, θα προσπαθήσει να ασκήσει μεγάλη πίεση, είναι υποχρεωμένη να κερδίσει αν θέλει τον τίτλο. Αν δεν το καταφέρει, θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτή να μας προλάβει. Εμείς έχουμε φτιάξει διαφορά από την αρχή, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει να τα δώσει όλα, να παλέψει, αλλά κι εμείς απ’ την πλευρά μας θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Για το ποιο είναι το αντίστοιχο «clasico» της Πορτογαλίας, οι διαφορές και οι ομοιότητές του: «Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ντέρμπι Πορτογαλίας και Ελλάδας. Είναι αγώνες πολύ ανταγωνιστικοί, πολύ ισορροπημένοι, οι δύο ομάδες τα δίνουν όλα, δείχνουν μεγάλο πάθος. Σημαντική διαφορά είναι η μεγάλη διαφορά ότι δε βλέπεις στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκης οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων. Καταλαβαίνω τους λόγους, τα προβλήματα, αλλά το κλίμα στη χώρα μου είναι διαφορετικό. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά αυτή».

Για το «κλειδί» για τη νίκη στο ντέρμπι: «Το κλειδί είναι να είμαστε η ποιοτική ομάδα που είμαστε μέχρι τώρα. Έχουμε δείξει ως τώρα πως αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας κερδίζουμε ή είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Να είμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι και να πάμε για τη νίκη, που είναι ο στόχος μας».
Για το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλω να πω στον κόσμο πως θα κάνουμε και πάλι τα πάντα για να σταθούμε στο ύψος της περίστασης, να νικήσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν υπερήφανοι. Ξέρουμε πως δεν μπορούν να είναι δίπλα μας, αλλά θα πάμε εκεί προσπαθώντας να εκπροσωπήσουμε άξια τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας τίποτα περισσότερο από το να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε. Δεν ασχολούμαστε με τον διαιτητή και την ασφάλεια, αυτά είναι για τους αρμόδιους. Θέλουμε να τους ξανακάνουμε υπερήφανους».