Σα βγεις στον πηγαιμό για την κάλπη…

466
πρόσφυγες, στη χώρα, ευρώ,

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Σα βγεις στον πηγαιμό για την κάλπη, πρόσεξε ψηφοφόρε να εύχεσαι νάναι κοντός ο δρόμος, να πας γρήγορα και να γυρίσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα θα συναντήσεις…

Μην στεναχωρηθείς αν δεις τον Αλέξη με σπασμένο το αριστερό του χέρι. Δεν είναι τίποτα θα του περάσει.

Μην σταματήσεις και θελήσεις να μπεις σε μπαρμπέρικο, αλλά αν είναι ανάγκη μπες. Κοίτα όμως πρώτα ποιος κάνει τον μπαρμπέρη, γιατί έτσι την πάτησε και ο Βαγγέλης από τον Πάνο.

Μην τσιμπήσεις αν δεις μορφονιό να σου μιλάει για το μοναδικό του πλεονέκτημα ότι είναι «νέος», ότι έσωσε την Ελλάδα από τα Μνημόνια με νέο Μνημόνιο. Γιατί μόνο στην ομοιοπαθητική θα μπορούσε κάποιος να σβήσει ένα μνημόνιο με ένα άλλο!

Μην πειστείς να μπεις σε ταξί, γιατί άσχετα με το που πας εσύ να ψηφίσεις, όλα τα ταξί θα πηγαίνουν στο Νομισματοκοπείο. Ο Λαφαζάνης θα πηγαινοέρχεται…

Μην πείσεις τον εαυτό σου να πάρει αυτοκίνητο για να πας στο εκλογικό  κέντρο που ψηφίζεις, γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και μπορεί να μείνεις από λάστιχο. Δεν είναι καθόλου απίθανο την ώρα που το αλλάζεις να σου κατσικωθεί από πάνω σου η ίδια η Ζωή και να σου λέει για το επαχθές δάνειο…

Διαβάστε επίσης:  Μυστήριο στον Θερμαϊκό! Το μυστικό που κρύβεται στο βυθό της θάλασσας (φωτό-βίντεο)

Κι αυτή την φορά δεν θα την βλέπεις από την οθόνη της τηλεόρασής σου να προεδρεύει στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να χασκογελάς. Θα είναι εκεί δίπλα σου και θα κάνει σε σένα παρατηρήσεις, άσχετα αν δεν είσαι βουλευτής ή αξιωματικός της αστυνομίας.

Μην θελήσεις να περάσεις το Ποτάμι, γιατί σίγουρα δεν θα έχεις πάνω σου 10% που ζητάει ο Σταύρος ο βαρκάρης, γι’ αυτό διάλεξε άλλο δρόμο. Ειδικότερα να προσέξεις αν έχεις τζάκι στο σπίτι σου, να μην το πεις, γιατί τότε σίγουρα κινδυνεύεις να σε πνίξει, ο βαρκάρης.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να περπατήσεις μην δειλιάσεις, είναι καλύτερα, παρά να μπεις στο αυτοκίνητο της Φανής της κολλητής του Βαγγέλη! Ποιος δουλεύει σήμερα τίμια στο δημόσιο και βγάζει τόσα όσα η Φανή για να συντηρεί τέτοιο διαμέρισμα, τέτοιο αυτοκίνητο και να κάνει τέτοιο ντύσιμο.

Κι αν κουραστείς από το περπάτημα στο πηγαιμό για την κάλπη, μην αφεθείς και δώσεις το χέρι σου στην πρώτη τυχούσα που θα σου το ζητήσει. Γιατί θα προσπαθήσει να σε πείσει για αλλότρια, για μια Ελλάδα Δημοκρατική και Προοδευτική, για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Σύγχρονη και Δυνατή.

Απλώς πες της χαιρετίσματα στον Γιωργάκη!