Σεισμός πολλών ρίχτερ στην ΕΠΟ

49

Με καράβι που μπάζει νερά και σύντομα θα βουλιάξει, μοιάζει η ΕΠΟ.

Η κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή και τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είχε την κατάληξη που ήλπιζαν ο Γιώργος Γκριτζίκης και η παρέα του. FIFA και UEFA αντιλαμβανόμενες ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, συνθηκολόγησαν αδειάζοντας ουσιαστικά την ΕΠΟ που έμεινε έκθετη ουσιαστικά και επικοινωνιακά καθώς τα… ηγετικά της στελέχη δεν είχαν προετοιμαστεί για μια τέτοια εξέλιξη.

Η ήττα των επιτελών της ομοσπονδίας από το κονταροχτύπημα με τον Υφυπουργό και όσους έχουν συνταχθεί με την προσπάθεια που ξεκίνησε για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν μια εξέλιξη που δεν λογάριαζαν ο Γκιρτζίκης και όσοι ανήκουν στην ομάδα των σκληροπυρηνικών που τον στηρίζουν ελεγχόμενοι από το σύστημα που τους… διόρισε στην ομοσπονδία.

Πρόεδροι ποδοσφαιρικών Ενώσεων που ταλαντεύονταν για το ποια στάση πρέπει να τηρήσουν ώστε να μην εκτεθούν –έτσι συμβαίνει δυστυχώς σ΄ αυτές τις περιπτώσεις- διαπιστώνουν ότι ο Γκιρτζίκης και όσα πρεσβεύει, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί εκτός ΕΠΟ όπως βρέθηκε εκτός της ΕΠΣ Ξάνθης πριν από λίγους μήνες όταν το σύνολο των σωματείων του γύρισαν την πλάτη.

Η ίδια ακριβώς κατάσταση παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΠΟ. Οι «ουδέτεροι» (τόσο ενόψει της γενικής συνέλευσης του Ιουνίου όσο και των εκλογών του Οκτωβρίου) είναι αποφασισμένοι να μην συνδέσουν το όνομά τους με την σημερινή κατάσταση που έχει ημερομηνία λήξης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώσεις που στήριζαν και συμμετείχαν στην διοίκηση Γκιρτζίκη παίρνουν πλέον αποστάσεις. Πρόεδροι που θεωρούνταν ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ομάδας που ασκεί διοίκηση στην ΕΠΟ, απομακρύνονται. Άλλοι διακριτικά και άλλοι ξεκάθαρα ψάχνουν σωσίβιο για να αποφύγουν το βέβαιο ναυάγιο.

Διαβάστε επίσης:  Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 78-87

Στελέχη της ομοσπονδίας που στήριζαν την διοίκηση Σαρρή και ακολούθησαν την ίδια τακτική με την διοίκηση Γκιρτζίκη απεγνωσμένα αναζητούν διέξοδο διαφυγής για να αποσυνδέσουν το όνομα τους. Κάποιοι θα τα καταφέρουν, κάποιοι άλλοι όχι. Ο Γκιρτζίκης διαπιστώνει κάθε μέρα ότι άνθρωποι που τον στήριζαν (προφανώς είχαν τους λόγους τους) απομακρύνονται αντιλαμβανόμενοι ότι η αλλαγή είναι θέμα χρόνου.

Οι δυνάμεις του συστήματος μειώνονται με εντυπωσιακό τρόπο προκαλώντας ταραχή, εκνευρισμό έως και απόγνωση, σε όσους εξακολουθούν να το στηρίζουν. Διαπιστώνουν καθημερινά ότι σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και δεν θα έχουν καμία βοήθεια. Οι μέχρι πρότινος… σύντροφοι σφυρίζουν αδιάφορα θέλοντας να αποφύγουν τα πυρά.

Ο Γκιρτζίκης και όσοι του απέμειναν δεν νιώθουν απλά τις καρέκλες τους να τρίζουν, νιώθουν τον σεισμό πολλών ρίχτερ που προκαλούν οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι ο Σταύρος Κοντονής στην προσπάθεια κάθαρσης του ποδοσφαίρου, δεν «πέταξε» ακόμα όλους τους άσους που κρύβει το μανίκι του.

Οι πληροφορίες με τις οποίες τροφοδοτείται καθημερινά ο Υφυπουργός για το τι ακριβώς συμβαίνει στα… άδυτα της ομοσπονδίας, του προσφέρουν όπλα που θα αποδειχθούν πυρηνικά στην προσπάθεια να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει μια νέα εποχή όπου οι υγιείς δυνάμεις θα ξεκινήσουν να γράφουν την ιστορία από την αρχή.

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και ίσως δεν χρειαστεί να φτάσουμε στις εκλογές του Οκτωβρίου για να αναπνεύσει ελεύθερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ελληνες φίλαθλοι να ξανακερδίσουν τα Σαββατοκύριακα τους.