Σε αναζήτηση λύσεων για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

179

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί στις 12:15 στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Νίκος Βούτσης, Νίκος Κοτζιάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Βίτσας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την επείγουσα ανάγκη να οριστεί η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα. Το θέμα συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Τσίπρας με τον Επίτροπο Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Διαβάστε επίσης:  Μεταναστευτικό: Ένα βήμα εμπρός - δύο πίσω

Εξάλλου, κατά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα ακριτικά νησιά, ελέγχθηκε η πρόοδος των προετοιμασιών για την προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον Ελαιώνα και εξετάστηκε η πρόοδος της προετοιμασίας των μόνιμων δομών υποδοχής προσφύγων πανελλαδικά.

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Ελαιώνα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες στον Ελαιώνα, στον ειδικό χώρο που έχει επιλεγεί για την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων. Ήδη στο χώρο βρίσκονται 33 κοντέινερ, το κάθε ένα από τα οποία μπορεί να στεγάσει οκτώ κουκέτες. Ο χώρος είναι περιφραγμένος, διαθέτει αστυνομική φύλαξη και σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν να εγκατασταθούν μέχρι 600 άτομα.