Σε Αυστρία και Γερμανία χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουγγαρία

247
Ουγγαρία,κλείνει, κέντρα υποδοχής,προσφύγων,

Η Αυστρία και η Γερμανία συμφώνησαν να υποδεχθούν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από την Ουγγαρία,  εξαιτίας «της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα ουγγρικά σύνορα».

«Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα ουγγρικά σύνορα η Αυστρία και η Γερμανία συμφωνούν σε αυτή την περίπτωση για τη συνέχιση του ταξιδιού των προσφύγων εντός του εδάφους τους», έγραψε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως διεμήνυσε πάντως ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ανεξάρτητα από τη απόφαση αυτή,  η Βιέννη και το Βερολίνο συνεχίζουν να αναμένουν από την Ουγγαρία «να τηρήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με τη συνθήκη του Δουβλίνου», η οποία ορίζει το καθεστώς ασύλου στην Ε.Ε.

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι αποδέχθηκε να μετακινηθούν περίπου 100 λεωφορεία προς τα σύνορα με την Αυστρία, όπως επιθυμούσαν περίπου 1.200 πρόσφυγες που κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και σε πολλούς άλλους που είχαν συγκεντρωθεί στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης παρότι όλα τα δρομολόγια των τρένων είχαν ακυρωθεί. Σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, το πρώτο από τα λεωφορεία που έχει μισθώσει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έφτασε στα σύνορα με την Αυστρία το πρωί στο μεθοριακό φυλάκιο Χεγκιεσαλόμ-Νίκελσντορφ.

Διαβάστε επίσης:  Συνετρίβη Boeing 737 στο αεροδρόμιο της Αβάνας

Η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι 800 έως 1.500 πρόσφυγες αναμένεται να φθάσουν στο κέντρο υποδοχής της στην πόλη Νίκελσντορφ, στα σύνορα με την Ουγγαρία, μέσα στις επόμενες ώρες.