Σε δύσκολη θέση Άρης – ΟΦΗ, γιατί γλιτώνει η ΑΕΛ!

39

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, η ΕΕΑ δεν θα αναγνωρίζει τη νομιμότητά τους και επομένως δεν θα χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΑΕ.

Νομικοί που ασχολούνται με ποδοσφαιρικά θέματα επικοινωνώντας με το SDNA εξέφρασαν την άποψη ότι η διάταξη αυτή είναι δεσμευτική για περιπτώσεις όπως του Άρη ή και του ΟΦΗ (εφόσον καταφέρει ν’ ανέβει στη Φούτμπολ Λιγκ) και πρόσθεταν ότι από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση δεν θα τους χορηγείται από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Όμως, η περίπτωση της Λάρισας, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, είναι διαφορετική, διότι ναι μεν συνέστησε νέα ΠΑΕ και μετέχει στη Φούτμπολ Λιγκ χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης, όμως η διάταξη της ΕΕΑ δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ και άρα δεν μπορεί να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε μια ΠΑΕ που έχει μπει στο Γ.Ε.ΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης:  Μπερτομέου: «Δεν επιθυμούμε να φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Euroleague»

Με απλά λόγια, εκτιμούν ότι η Λάρισα και οι περιπτώσεις σαν αυτήν, «τη γλύτωσαν».

Το τι θα ισχύσει, τελικά, θα το δούμε όταν έρθει η ώρα της χορήγησης πιστοποιητικών, αλλά ίσως και στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, όπου δεν αποκλείεται το θέμα, λόγω της διάστασης που πήρε, να συζητηθεί.