Σε εξέλιξη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με θεσμούς

188

Σε εξέλιξη εδώ και λίγα λεπτά ο δεύτερος κύκλος των διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών. Προηγήθηκε η τετράωρη και πλέον σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Πρωθυπουργό όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα που αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Αντίθετα – στη χθεσινή μαραθώνια διαβούλευση- “κλείδωσαν” ‘ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο, οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, και μικρής κλίμακας αλλαγές στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Εάν δεν υπάρξει σοβαρή εμπλοκή στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κανονικά, και η τελική συμφωνία θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή την Πέμπτη και από Eurogroup – μέσω τηλεδιάσκεψης – την Παρασκευή. Θα ακολουθήσουν τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης και στη συνέχεια θα εκταμιευθεί στην Αθήνα, η πρώτη δόση, ώστε να καταστεί εφικτή η αποπληρωμή ελληνικών κρατικών ομολόγων προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Διαβάστε επίσης:  Σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση