Σε ισχύ ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, από αύριο Δευτέρα

139
Κλειστά αύριο και τα σχολεία σε όλη την Πελοπόννησο

Αυτό που όλοι απεύχονταν, τελικά δεν θα το αποφύφουν. Κι αυτό γιατί τίθεται σε σχύ και τυπικά από αύριο Δευτέρα 26/10 ο πολυσυζητημένος ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης επιβάλλεται ΦΠΑ 23% σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια τροποποιητική απόφαση για την επιβολή του, ούτε δόθηκε νέα παράταση για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Ο υψηλός συντελεστής σε νηπιαγωγεία, σχολεία και φροντιστήρια θα εφαρμοστεί με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση των ισοδύναμων μέτρων που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό εάν προχωρήσει με την εναλλακτική λύση του κλιμακωτού φόρου.

Διαβάστε επίσης:  Η "μάχη" του κατώτατου μισθού

Η προθεσμία που είχε δοθεί στην ελληνική πλευρά έληξε την Παρασκευή, ήδη μετά από παράταση μιας εβδομάδας, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί λύσεις.

Το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν ένα από τα «αγκάθια» που προβλημάτισαν τον πρώτο γύρο επαφών μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών μέσα στην εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως, της ελληνικής κυβέρνησης για την εξεύρεση κοινών θέσεων με τους δανειστές, θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.