Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης  κηρύχθηκε η Ύδρα 

176

Στην κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Ύδρας, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, αργά το βράδυ, μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα.

Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 23 Οκτωβρίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στον Δήμο Ύδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της περασμένης Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, το νησί επλήγη από σφοδρή καταιγίδα, που μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, με τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν στο διάβα τους, φερτά υλικά και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, την ώρα που από τα ψηλά του νησιού, υλικά, χώματα και λάσπες κατέληξαν στην παραλία έχοντας καλύψει τα πάντα. Από τη δύναμη του νερού και τους ορμητικούς χειμάρρους, βαριά υλικά κατέληξαν στην παραλία και αναμείχθηκαν με τις καρέκλες από τα μαγαζιά δημιουργώντας μια άμορφη μάζα. Χθες στο νησί μετέβη και ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τεχνικό κλιμάκιο για να προχωρήσουν μαζί με το Δήμο σε αυτοψίες.

Διαβάστε επίσης:  Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα στην Αττική

Εισήγηση Περιφέρειας Αττικής και για Δυτική Αττική

Παράλληλα, από χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015.