Σε Κομβικό σημείο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης…

78
Λοβέρδος, Σταθάκης, Βουλή, κόκκινα δάνεια

Κομβικό σημείο για την πορεία της οικονομίας «γιατί θα δημιουργήσει ένα πολύ σταθερότερο μακροοικονομικό περιβάλλον» αποτελεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σε ομιλία του στα…
Χανιά σε εκδήλωση, που παρουσιάστηκαν δράσεις του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020, επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες και παρά τις δοκιμασίες του 2015 η πραγματική οικονομία κατάφερε να αντέξει.

«Η πραγματική οικονομία, το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας παρά το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον και τα μακροοικονομικά, δείχνει μια δυναμική, μια αντοχή και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στο ότι υπάρχει μια προοπτική αν υπάρξουν και τα κατάλληλα μέτρα να υπάρξει ένας θετικός αντίκτυπος το δεύτερο εξάμηνο του 2016», δήλωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ επεσήμανε ότι είναι προσαρμοσμένα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, καθώς αποτυπώνουν το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, που εστιάζει σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία και ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού.

Διαβάστε επίσης:  Ηλεκτρονικές δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι «ο σχεδιασμός έγινε ώστε οι πόροι που θα διατεθούν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία» .

Ένα ακόμα σημείο που επισημάνθηκε κατά τη εκδήλωση είναι ότι μέσω των νέων προγραμμάτων προάγεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα μέσω μιας στρατηγικής που κινείται σε 3 άξονες.

Οι άξονες αφορούν τη χρηματοδότηση των εγχειρημάτων, την καλλιέργεια του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού για την προσαρμογή στο νέο καινοτομικό περιβάλλον.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Σταθάκης είχε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών από τα Χανιά.