Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μεϊμαράκη στη Βουλή

158

Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό τον για πολιτική απάτη και για αλαζονεία. Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με την πρόκληση των προεκλογικών αναμετρήσεων.
Συνεχίζοντας ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: Έρχεται πολύ βαρύς Χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει. Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλγογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου άρχισε να λέει άλλα.

Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλει προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί.

Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης και οδηγήσατε την χώρα σε εκλογές είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενώ δίνοντας το αντιπολιτευτικό του στίγμα είπε: Εμείς στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και νέους φόρους, δεν θα τα ψηφίσουμε.
Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που πήρε αμέσως τον λόγο και είπε ότι ήταν μια προεκλογική ομιλία τονίζοντας ότι οι εκλογές έγιναν και χάσατε με 7,5 μονάδες. Άκουσα με μεγάλη προσοχή. Έκανε μία εξαιρετική προεκλογική ομιλία. Σας υπενθυμίζω ότι οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και ο λαός αποφάσισε. Χάσατε με 7,5 μονάδες. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από προεκλογικές ρητορίες. Για πρώτη φορά έγιναν εκλογές με τον ελληνικό λαό να τα γνωρίζει όλα. Δεν μπορείτε να μιλάτε για μετάλλαξη.

Διαβάστε επίσης:  Μαξίμου: Καλωσορίζουμε την αποδοχή της ΠΓΔΜ για λύση erga omnes

Αναφερθήκατε στο μείζον θέμα του χρέους και είπατε ότι όχι μόνο τίποτα δεν άλλαξε αλλά είμαστε σε χειρότερη θέση. Για κακή σας τύχη έρχετε μετά από ιστορική ομιλία Ολάντ που αναδεικνύει το ζήτημα του χρέους. Με ποιούς είστε;

Ο κ. Μεϊμαράκης λαμβάνοντας πάλι το λόγο είπε: Δεν καταλαβαίνω το άγχος σας. Δεν έκανα εκλογές για να λύσω το θέμα με Λαφαζάνη. Εμείς το λύνουμε φιλικά. Μην αναμειγνύεστε. Για το χρέος δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρετε είναι ότι δεν ακούτε. Σας είπα ότι χρειάζεται ρύθμιση μετά τα δικά σας φέσια. Το αμφισβητείς; Δεν χρειάζεται να φωνάζετε. Μιλάτε για τον Ολάντ ξεχνάτε το Ολανδρέου.