Σκουρλέτης: Θα εγκριθεί η μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ

123

Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν καλεσμένος στο Kontra Channel και ο σταθμός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις τηλεθεατών για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ τοποθετήθηκε για το θέμα, τόνισε ότι «έχουμε μπει στην τελική ευθεία» και επεσήμανε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αγιά Σοφιά» θα εγκριθεί. Παράλληλα σχολίασε το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την… ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ της Ένωσης και του Υπουργείου.

Αναλυτικά, είπε: «Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και νομίζω ότι επισήμως πια, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κανένας δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει το γήπεδο. Πάμε λοιπόν με βάση αυτή την αποδοχή ότι πρέπει να γίνει το γήπεδο… Απ’ ότι φαίνεται σε όλες πια τις πλευρές έχει ωριμάσει ότι το γήπεδο θα γίνει εκεί που ήταν το παλιό.

Να μιλήσουμε τώρα για την υλοποίησή του. Δεν είναι μια υπογραφή για να γίνει ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο έχει περιβαλλοντική μελέτη, οικοδομική άδεια, συγκοινωνιακή μελέτη, έχει χίλια δυο πράγματα. Εμείς αυτό που αξιολογούμε αυτή τη στιγμή, μετά από μια φάση διαβούλευσης η οποία έπρεπε να γίνει όπως ο νόμος επιβάλλει, να αποφανθεί ο Δήμος, η Περιφέρεια, να καταθέσουν τις απόψεις τους διάφοροι… Διατυπώθηκαν κάποιες παρατηρήσεις. Αυτές τις μαζεύουμε και είμαστε στην τελική φάση, που εγκρίνουμε την τελική μελέτη.

Εμείς παραλάβαμε από την Περιφέρεια την απόφασή της στις αρχές Φεβρουαρίου. Πόσο έχουμε τώρα; Δεν μπορούν να βγαίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι και να λένε ‘εδώ και ένα χρόνο…’. Πηγαίνετε και βρείτε αυτόν που σας κορόιδεψε και γκρεμίσατε το γήπεδό σας. Όχι μόνο ο κύριος Γρανίτσας, αλλά και η επίσημη Πολιτεία τότε. Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία αυτή τη στιγμή. Αυτό όμως που εγώ, δηλαδή το Υπουργείο και εγώ μαζί, είπαμε προχθές όταν βγήκαν διάφορες διαρροές εκ μέρους διαφόρων παραγόντων της ΑΕΚ, είναι ότι δεν βοηθάει να λέμε ‘α, που έχουμε καθυστερήσει στο παρελθόν ένα χρόνο…΄.

Διαβάστε επίσης:  Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και κυρίως διατυπώσαμε το ερώτημα ‘θέλετε να τοποθετηθείτε πάνω στις παρατηρήσεις που οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν κάνει;’. Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, το λαμβάνει υπόψιν της η υπηρεσία και καμία φορά είναι εις βάρος σου. Διάβασα από τα ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα στείλει κάποιες απόψεις (σ.σ.: τα έγγραφα στάλθηκαν ήδη, αλλά η συνέντευξη είχε δοθεί πριν από αυτή την εξέλιξη). Αυτή λοιπόν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα προχωρήσουμε. Αλλά προσέχτε να δείτε. Η έγκριση από το Υπουργείο θα υπάρξει, αλλά αφορά την περιβαλλοντική μελέτη. Εμείς δεν συζητάμε τώρα για την οικοδομική άδεια. Γιατί λένε ‘βάλε (σ.σ.: υπογραφή), να ρίξουμε τα μπετά’. Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Όσον αφορά στην τελευταία παρατήρηση του Υπουργού, πράγματι με την έγκριση της μελέτης δεν μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως εργασίες, κάτι που προφανώς θέλησε να διευκρινίσει για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση που θα δημιουργούσε νέα πίεση προς την πλευρά του. Ωστόσο, η περιβαλλοντική μελέτη είναι το τελευταίο έγγραφο που λείπει από τον φάκελο της ΑΕΚ για την οικοδομική άδεια. Και μετά την κατάθεσή της στη ΔΟΚ (άλλη υπηρεσία του Υπουργείου), από τη στιγμή που ο φάκελος θα είναι πλήρης, θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να εκδοθεί η άδεια.