Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
17.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1858.... Εγκαινιάζεται στο Παρίσι το περίφημο καμπαρέ "Καν-Καν".

Σοβαρές καταγγελίες από εργαζόμενους στον «Αγγελιοφόρο»

Η φωτογραφία είναι από το agelioforum.wordpress.com, και σύμφωνα με τη λεζάντα, πρόκειται για την εικόνα που εμφανίζουν τα γραφεία της υπό πτώχευση εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».  Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εφημερίδες, έγγραφα και βιβλία είναι αφημένα στην τύχη τους ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν κάνει … φτερά.  Και υπογραμμίζουν ότι «οι συνέπειες της επέλασης της εργοδοσίας, που υπακούει στις εντολές της οικογένειας Μπακατσέλου, είναι εμφανείς»

Αναλυτικά το κείμενο των εργαζομένων στον Αγγελιοφόρο:

«Οριστικό φραγμό στις προσπάθειες της οικογένειας Μπακατσέλου να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» υψώνουν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα (Τρίτη), πριν από λίγη ώρα, η αρμόδια δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου απαγορεύει ρητώς στην επιφανή επιχειρηματική οικογένεια και στους εκπροσώπους της να μεταβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας.

Η αρμόδια δικαστής διατάσσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, η οποία κατά την τρέχουσα περίοδο διοικείται από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Βασίλειο Μπακατσέλο, να μην αποξηλώσει, να μην αφαιρέσει και να μη μεταφέρει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ή οποιοδήποτε τμήμα του.  Η διαταγή χορηγείται,  προκειμένου να μην απομειωθεί η αξία του εν λόγω εξοπλισμού.

Ως γνωστόν, η εκδότρια εταιρία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών έναντι των πιστωτών της, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Αποξήλωσε 40 υπολογιστές!

Ωστόσο, πριν ακόμη διεξαχθεί η συζήτηση ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρίας Βασίλειος Μπακατσέλος αποφάσισε και αποπειράθηκε αυτοπροσώπως, σε συνεργασία με εργατοτεχνίτες της επιλογής του, να εκκενώσει τον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας, όπου φιλοξενούνται οι αίθουσες σύνταξης, προεκτύπωσης και διόρθωσης.

Προσπάθησε δε να φέρει σε πέρας την όλη επιχείρηση σε δύο φάσεις, στις 5 Νοεμβρίου και στις 13 Νοεμβρίου, εν αγνοία των εργαζομένων και σε βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες. Για το σκοπό αυτό προλάβει να αποξηλώσει 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σαρωτές, ενώ άρχισε να αποσυναρμολογεί γραφεία, ντουλάπες και έπιπλα, αλλά και να απορρίπτει προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων.

Τον κατάλαβαν…

Οι ενέργειες του κ. Μπακατσέλου έγιναν αντιληπτές από εργαζομένους της υπό πτώχευση εφημερίδας, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές καταγγελίες στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ακολούθως, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας ταυτοχρόνως να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, βάσει των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η πρόεδρος της Υπηρεσίας Ασφαλιστικών Μέτρων εξέτασε σήμερα το πρωί το αίτημα των εργαζομένων, αλλά και τους ισχυρισμούς της διοίκησης της εταιρίας. Βάσει των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της, επέβαλε σαφείς περιορισμούς, όσον αφορά στη σημερινή κατάσταση της εταιρίας, και διέταξε τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να μην  μετακινήσουν και απομακρύνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, εξοπλισμό γραφείων και άλλα αντικείμενα. Η απαγόρευση ισχύει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2015, όταν προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

«Πέταξε» ο σκληρός δίσκος του λογιστηρίου!

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», σε συνεργασία με επώνυμο διευθυντικό στέλεχος, αφαίρεσε και απομάκρυνε εκτός του κτηρίου της οδού Δαναϊδων 4 τον σκληρό δίσκο του…. λογιστηρίου της εταιρίας, όπου είναι αποθηκευμένα κρίσιμα οικονομικά και λογιστικά δεδομένα, αλλά και τα στοιχεία μισθοδοσίας του προσωπικού.  Ως εκ τούτου, είναι πλέον αδύνατη η αποστολή μισθοδοτικών και άλλων καταστάσεων στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Διαμαρτυρίες

Η δικαστής απέρριψε πάντως την αξίωση των εργαζομένων να τους επιτραπεί η πρόσβαση σε προσωπικά αντικείμενα και αρχεία του, θεωρώντας ότι το σχετικό αίτημα διαφεύγει του πεδίου εφαρμογής των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Κατά την ώρα της συζήτησης της αίτησης δεκάδες εργαζόμενοι του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της προέδρου της Υπηρεσίας Ασφαλιστικών Μέτρων, αλλά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αυθαίρετες ενέργειες της εργοδοσίας.»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-10-2020

Ο Τύπος της Τρίτης 20/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Ανίκανοι να προστατέψουν την πατρίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-10-2020

Ο Τύπος της Δευτέρας 19/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Τα SOS του νέου πτωχευτικού " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Άγριες Μέλισσες: Το Διαφάνι έξι χρόνια μετά

Άγριες Μέλισσες: Το Διαφάνι έξι χρόνια μετά – Δείτε το τρέιλερ

Οι «Άγριες Μέλισσες» έρχονται και αυτή την εβδομάδα με επεισόδια που θα καθηλώσουν. Τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα;...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2020. Γεννημένος...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-10-2020

Ο Τύπος της Παρασκευής 16/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Παρέδωσαν ελληνική θάλασσα! " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "...
Ο Γιάννης Ξανθούλης στο Αθήνα 9.84

Ο Γιάννης Ξανθούλης στο Αθήνα 9.84

Στην Αθήνα που αγάπησε και θα την αγαπάει για πάντα αναφέρεται καλεσμένος στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 “Oι δικοί μας άνθρωποι” ο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-10-2020

Ο Τύπος της Τετάρτης 14/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Κυριάκο έλεος! " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Επιδότηση...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
951ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άγιος Σάββας: Πέντε κρούσματα κορωνοϊού, σε προσωπικό και ασθενείς

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού, εντοπίστηκαν σε προσωπικό και ασθενείς του "Άγιου Σάββα".

Νάξος: Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος – Ορατός από πολλά σημεία του νησιού (βίντεο)

Ένας εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στη Νάξο.

Μητσοτάκης – Σίσι: Κοινή θέση για την τουρκική προκλητικότητα

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η υπογραφή και κύρωση της ιστορικής συμφωνίας...

Κορωνοϊός: Στα 534 τα θύματα

Στα 534 ανέρχονται  τα θύματα από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας....

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή