Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020
22 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1912.... Το αντιτορπιλικό "Ιέραξ", υπό τον κυβερνήτη Αντώνιο Βρατσάνο, απελευθερώνει με άγημά του τα Ψαρά. Την ίδια μέρα, Σώμα Προσκόπων υπό τον οπλαρχηγό του Μακεδονικού Αγώνα...

Σοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς

Επιστολή στην οποία καταγράφουν εργασιακά προβλήματα και κρούσματα αδιαφάνειας στην Τράπεζα Πειραιώς, για το οποία ζητούν παρέμβαση και επίλυσή τους, έστειλαν στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στα ηγετικά στελέχη του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας.

Την επιστολή του συλλόγου εργαζομένων υπογράφουν ο πρόεδρος Ισίδωρος Γοίλιας και ο γενικός γραμματέας Εμμανουήλ Μπεμπένης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η επιστολή των οποίων έχει τίτλο «Περί αξιοκρατίας στην Τράπεζα Πειραιώς»:
«– παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αποζημίωσης των εργαζομένων για τα ανεξάντλητα υπόλοιπα αδειών παρελθόντων ετών. Υπάρχουν εργαζόμενοι με τριψήφια, χωρίς υπερβολή, υπόλοιπα αδειών, γεγονός το οποίο ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Εργασίας.

– καταστρατηγείται το νόμιμο ωράριο εργασίας, χωρίς να καταγράφεται ούτε μία ώρα υπερωριακής απασχόλησης και κατά προέκταση αποζημίωση των εργαζομένων για την πρόσθετη παρεχόμενη εργασία.

– παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αποζημίωσης του προσωπικού για την περίοδο ενεργοποίησης των capital controls, με τους εργαζόμενους να εξέρχονται από μία υπερπροσπάθεια, κάτω από πραγματικά αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, ανταποκρινόμενοι πάντοτε επιτυχημένα στα καθήκοντά τους, παρέχοντας επί σειρά ημερών την εργασία τους, πέραν του νομίμου ωραρίου απασχόλησης, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, κατά την πολύωρη αναμονή των χρηματαποστολών και με την ευθύνη του διαρκούς ανεφοδιασμού των τραπεζικών ΑΤΜs.

– αποκλείονται παράτυπα εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε περιοχές που σχετίζονται με ρυπογόνες δραστηριότητες (π.χ. Ασπρόπυργος , Ελευσίνα, Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Αλιβέρι κ.α), από τη λήψη του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

– αποκλείονται παράτυπα εργαζόμενοι από τη λήψη του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού, παρά την περί του αντιθέτου επιπρόσθετη σχετική γνωμοδότηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Συνεχίζοντας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισημαίνουν πως:

«- πραγματοποιούνται προαγωγές, ακόμη και επιλεκτικές χορηγήσεις αυξήσεων, πριν την ολοκλήρωση της επίσημης διαδικασίας αξιολόγησης.

– αποκλείονται αδικαιολόγητα και με μονομερή επιλογή της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού – ΔΑΔ εργαζόμενοι από την παροχή του προγράμματος ομαδικής ασφάλισης αρωγής τέκνων, με εισφορές και των ιδίων των εργαζομένων.

– τα περιστατικά σοβαρού κλονισμού της υγείας εργαζομένων τείνουν να λάβουν χαρακτήρα επιδημίας, σε συνέχεια της εκδήλωσης του φαινομένου του εργασιακού εκφοβισμού, λόγω της συνεχούς πίεσης για την επίτευξη ανέφικτων ατομικών στόχων, κατά παράβαση συμφωνηθέντων ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, σε μια κοινωνία και οικονομία, ταλαιπωρημένες από την πολύχρονη κρίση και ύφεση, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την ανεργία.

Αξίζει, στο σημείο αυτό, να αναφερθεί η καταγραφή σοβαρών περιστατικών εργατικών ατυχημάτων, τα οποία με ευθύνη της ΔΑΔ δεν έχουν αναγγελθεί αρμοδίως, αποτέλεσαν αντικείμενο επίκαιρων ερωτήσεων στην ελληνική Βουλή και απασχολούν πλέον τις εισαγγελικές αρχές.

– παρεμποδίζεται η άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης, με την επιλεκτική παρεμβολή εμποδίων στην ηλεκτρονική επικοινωνία Συλλόγων Εργαζομένων με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, ομοίως κατά παράβαση συμφωνηθέντων ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτά, ωστόσο, δεν στάθηκαν όπως αποδεικνύεται εμπόδιο για τη διενέργεια προσλήψεων παιδιών εν ενεργεία συνδικαλιστών, δημιουργώντας ερωτηματικά για ενδεχόμενες εξαρτήσεις ή αναστολές, που με τη σειρά τους δημιουργούν προσκόμματα στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσον αφορά την εκπροσώπηση των εργαζομένων, που οφείλουν να υπηρετούν».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Και οι τιμές των καυσίμων στο e-καταναλωτής

Τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές των καυσίμων, στο σύνολο της επικράτειας θα έχουν σύντομα οι καταναλωτές μέσω της...
Παράταση έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις επιχειρήσεις και διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο από τις 20 Ιουλίου τα...

Τέλος εποχής για τη Μαλαματίνα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την απόκτηση της οινοποιίας Μαλαματίνα. Όπως αναφέρει το insider.gr, η Μαλαματίνα...
Αυτά ξοδεύουν κάθε μήνα οι Έλληνες για αγορές

Τα σούπερ μάρκετ των φτωχών ανοίγουν και στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναμένονται τα «σούπερ μάρκετ των φτωχών», καθώς η Poundland φιλοδοξεί να έρθει στη γειτονιά μας, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Pepco.
Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Μ. Σάββατο

Ρεκόρ τζίρου στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ το 2018 – Η «πρωταθλήτρια» και η… έκπληξη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά σημείωσαν αύξηση οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ, συμβαδίζοντας με την ελαφρά βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και την...
Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η εστίαση να κλείνει στις 10 το βράδυ

Άδωνις Γεωργιάδης από την Κίνα: επιπλέον κίνητρα στους επενδυτές

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των επαφών...
Κινητοποιήσεις το Σάββατο των επιχειρησιακών σωματείων σε μεγάλα ξενοδοχεία

Ισχυρός παίχτης στον ξενοδοχειακό κλάδο η Αθήνα

Σχεδόν 40 νέα καταλύματα έχουν προστεθεί το α' εξάμηνο του 2019, ενώ άλλες 20 ξενοδοχειακές επενδύσεις έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται να προσθέσουν...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες του πραγματογνώμονα για τις προσπάθειες...

Υπάλληλος της «Πειραιώς» η 40χρονη που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς και αναφέρει πως ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό...

Πενταψήφια νούμερα : «Βροχή» οι καταγγελίες – Τι να προσέχετε

Χρεώσεις στον τηλεφωνικό τους λογαριασμό διαπιστώνουν χρήστες, μετά από μηνύματα που έρχονται...

Χάος στα πανεπιστήμια: Καταγγελίες για «ματωμένες» συνελεύσεις με ξύλο και απειλές!

Μεγάλη ένταση επικρατεί στα πανεπιστήμια της χώρας και συγκεκριμένα στις συνελεύσεις που...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή