Στέφανος Μάνος: Προτείνει σύνταξη 700 ευρώ για όλους

117

Μια διαφορετική πρόταση για το ασφαλιστικό καταθέτει ο Στέφανος Μάνος με ανάρτησή του στο Facebook. Σε αυτή προτείνει σύνταξη 700 ευρώ για όλους, χωρίς κρατήσεις και εισφορές ούτε του εργαζόμενου ούτε του εργοδότη.

Όπως αναφέρει, «όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη, όποιος τη θέλει σε μικρότερη ηλικία, θα μπορεί να
αγοράσει ένα σχήμα που του προσφέρει ό,τι επιθυμεί από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».

Πρόσθεσε επίσης ότι χρήματα θα υπάρχουν καθώς δεν θα γίνονται κρατήσεις, ενώ εξήγησε ότι και οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν εταιρικά ασφαλιστικά προγράμματα με τα χρήματα των εισφορών που δεν θα πληρώνουν πια.

Ο κ. Μάνος έκανε λόγο για «απλότητα» και «μηδέν γραφειοκρατία».

Διαβάστε επίσης:  Η ΔΕΞΙΩΣΗ που σκόρπισε τον κορονοϊό! ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου (και καθηγητή Ιατρικής) Αθ. Δημόπουλο..

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το κόστος της πρότασης είναι 15 δισ. ευρώ ετησίως λιγότερα από τα 18 που πληρώνει σήμερα ο προϋπολογισμός».

«Η ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών θα δημιουργήσουν κεφάλαια που θα μπορούν να επενδυθούν στην οικονομία και να ενισχύσουν έτσι την ανάπτυξη.

Χωρίς εισφορές και κρατήσεις, η μαύρη εργασία δεν έχει νόημα. Σκεφτείτε τι σημαίνει για την ανταγωνιστικότητα η κατάργηση των εισφορών και των κρατήσεων», κατέληξε ο πρώην υπουργός.